Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΣυνταγογράφηση για φάρμακα και εξετάσεις σε ιδιώτες γιατρούς - Παράταση μέχρι 1η...

Συνταγογράφηση για φάρμακα και εξετάσεις σε ιδιώτες γιατρούς – Παράταση μέχρι 1η Φεβρουαρίου για ανασφάλιστους

Παράταση για τη συνταγογράφηση φαρμάκων και εξετάσεων σε ιδιώτες γιατρούς στους ανασφάλιστους συμπολίτες μας έδωσε το υπουργείο Υγείας. Με βάση τις νομοθετικές ρυθμίσεις που έχουν προωθηθεί εδώ και μέρες οι ανασφάλιστοι θα έπρεπε για να πάρουν συνταγή για φάρμακα ή παραπεμπτικό για διαγνωστικές εξετάσεις να μεταβούν μόνο σε δημόσιες δομές, τελικώς δόθηκε παράταση έως την 1η Φεβρουαρίου.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αποφάσισε να δώσει λίγο χρόνο ακόμη σε όσους δεν είναι ασφαλισμένοι προκειμένου να μην πιεστεί περαιτέρω το δημόσιο σύστημα υγείας, τα νοσοκομεία και οι δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας εξαιτίας του ήδη φορτωμένου ΕΣΥ λόγω covid.

H ρύθμιση αναμένεται να προκαλέσει σοβαρές δυσλειτουργίες

Πάντως, η ρύθμιση της κυβέρνησης αναμένεται να προκαλέσει σοβαρές δυσλειτουργίες στο σύστημα υγείας αλλά και ταλαιπωρία στους ανασφάλιστους, καθώς θα πρέπει για να συνταγογραφούν τα φάρμακά τους να προσφεύγουν μόνο σε δομές του ΕΣΥ.

Η αναμονή μάλιστα αναμένεται να είναι μεγάλη μετά την 1η Φεβρουαρίου αφού για να κλείσει κανείς ένα απλό ραντεβού μπορεί να χρειαστεί και μέρες.Να σημειωθεί ότι τον Μάιο του 2019 είχε δοθεί η δυνατότητα στους ανασφάλιστους να συνταγογραφούν τα φάρμακά τους και τις εξετάσεις τους και στους ιδιώτες γιατρούς προκειμένου να αποφεύγεται η ταλαιπωρία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ