Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΑγωνία στα επιτελεία των τριών υποψηφίων αρχηγών του Κινήματος Αλλαγής

Αγωνία στα επιτελεία των τριών υποψηφίων αρχηγών του Κινήματος Αλλαγής

Στα επιτελεία τους με τους συνεργάτες τους οι υποψήφιοι – Ετοιμάζονται για τις δηλώσεις τους

Με αγωνία αναμένουν τα επιτελεία των τριών βασικών υποψηφίων αρχηγών του Κινήματος Αλλαγής τα  πανελλαδικά αποτελέσματα.

Με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα προηγείται ο Νίκος Ανδρουλάκης και ακολουθούν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Οι υποψήφιοι βρίσκονται στα επιτελεία τους με τους συνεργάτες. Σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζονται για τις δηλώσεις τους.

Λίγο πριν αρίχίσει η ροή των αποτελεσμάτων τα επιτελεία των κ.κ Παπανδρέου, Λοβέρδου και Ανδρουλάκη αναζητούσαν σε επικοινωνία με στελέχη των δικτύων τους ανά την Ελλάδα στοιχεία και ενδείξεις- «κλίμα» δηλαδή για την τάση των εκλογέων. Το γεγονός της μαζικότατης συμμετοχής στις κάλπες του πρώτου γύρου παρότι τροφοδότησε με ικανοποίηση υποψηφίους και «στρατηγεία», «μπλόκαρε» τους υπολογισμούς τους. Όπως εξηγούν έμπειρα στελέχη, μπορεί το κάθε επιτελείο να γνωρίζει τις δυνάμεις του, όμως η μεγάλη προσέλευση στην κάλπες δεν μπορεί εύκολα να αποτυπωθεί σε προβλέψεις με νούμερα, χωρίς τα επίσημα αποτελέσματα.

Στην Χαριλάου Τρικούπη μετά τις οκτώ άρχισαν να καταφτάνουν στελέχη του κόμματος και βουλευτές- από τους πρώτους έφτασε στην έδρα του ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας Λοβέρδος μαζί με συνεργάτες του. Από τα γραφεία τους, στη Λένορμαν  και στην Ιπποκράτους, παρακολουθούν την ροή των αποτελεσμάτων οι κ.κ Γ. Παπανδρέου και Ν. Ανδρουλάκης αντίστοιχα.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι εφόσον η πρώτη πανελλαδική εικόνα -γύρω στο 15% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ- παραπέμπει σε ασφαλή διαφορά μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου υποψηφίου, τότε θα επιταχυνθεί και η ροή των επίσημων δηλώσεων από τους ίδιους και από τους συνυποψηφίους τους. Αρκεί- όπως εκτιμούν κάποιοι- να φαίνεται ότι κλειδώνει οριστικά και η δεύτερη θέση για τον κάποιον υποψήφιο, όπως και  να καταγράφεται «ασφαλής» διαφορά από τον τρίτο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ