Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΠαρθένα Κουτμερίδου: «Ο γυναικολόγος της την πίεζε να κάνει το εμβόλιο», λέει...

Παρθένα Κουτμερίδου: «Ο γυναικολόγος της την πίεζε να κάνει το εμβόλιο», λέει φίλη της 39χρονης

«Είχε αποφασίσει να ακολουθήσει τον δρόμο του μη εμβολιασμού» – Τι λέει για τον χαμό της 38χρονης

Για τον θάνατο της Παρθένας Κουτμερίδου από κορωνοϊό, ούσα ανεμβολίαστη, μίλησε μία φίλη της 38χρονης.

Όπως είπε η Νέλλυ Ευθυμίου στον ΑΝΤ1 το πρωί της Πέμπτης, «ήξερα πως ήταν ανεμβολίαστη, δεν ξέρω γιατί όμως», συμπληρώνοντας δε πως «φαινόταν αποφασισμένη να ακολουθήσει το δρόμο του μη εμβολιασμού, η άποψή μου είναι να είχε κακή πληροφόρηση».

Η αναισθησιολόγος σημείωσε πως τελευταία συνάντηση που είχε με την Παρθένα Κουτμερίδου ήταν το καλοκαίρι. Όπως τόνισε «τα εμβόλια mRNA έχουν ελεγχθεί πρώτα για την ασφάλειά τους και μετά για την αποτελεσματικότητά τους».

Σχολίασε δε σε ερώτημα σχετικά με το γιατρό της 38χρονης ότι είναι «σοβαρός επιστήμονας», εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «υπήρχε κουβέντα γιατί τον είχε ρωτήσει» σημειώνοντας πως την πίεζε να εμβολιαστεί. «Έχω υπόψη ασθενείς που χρησιμοποιούν τους γιατρούς τους ότι τους λένε να μην εμβολιαστούν», κατέληξε.

Τα συγκινητικά μηνύματα στο Facebook για την 38χρονη δικηγόρο

Εν τω μεταξύ ραγίζουν καρδιές τα αποχαιρετιστήρια μηνύματα των φίλων της 38χρονης δικηγόρου, Παρθένας Κουτμερίδου, κόρης του πρώην βουλευτή Σερρών του ΠΑΣΟΚ, Στάθη Κουτμερίδη. Οι δικοί της άνθρωποι αδυνατούν και είναι λογικό, να συνειδητοποιήσουν, ότι η αγαπημένη τους Πάττυ, δεν είναι πια μαζί τους. «Τότε όλα ροζ/ Τώρα όλα μαύρα. Καλό ταξίδι Παττούλα μας, θα σε αγαπάμε πάντα» γράφει στη σελίδα της στο Facebook, η επιστήθια φίλη της, Κλειώ Χουλιούμη, ένα από τα πρόσωπα που στάθηκαν στο πλευρό της 38χρονης δικηγόρου μέχρι τη τελευταία στιγμή.

Προσπάθησε, όπως και πολλοί άλλοι, να συντονίσει μια μεγάλη κινητοποίηση που ξεκίνησε πριν από δυο μέρες για να βρεθούν αιμοδότες καθώς η κατάσταση της υγείας της είχε χειροτερέψε και είχε προκύψει επείγουσα ανάγκη για αίμα. «Ένα κορίτσι γεμάτο ζωή έφυγε. Καλό παράδεισο να έχει» γράφει μια άλλη φίλη της. «Αγαπημένη Πάτυ..πόσο κρίμα, πόσο άδικο! Θερμά συλλυπητήρια. Ειλικρινά έχω σοκαριστεί..δεν το χωράει ο νους μου» προσθέτει μια ακόμη φίλη της και τα σπαρακτικά σχόλια δεν έχουν τελειωμό.

Γιατί δεν ήθελε να εμβολιαστεί

Η λαχτάρα της 38χρονης δικηγόρου να αποκτήσει ένα παιδί, όνειρο που έβλεπε να γίνεται πραγματικότητα μετά από προσπάθειες δέκα και πλέον ετών, σε συνδυασμό με τις παραινέσεις του συζύγου της έκαναν, όπως όλα δείχνουν, την Παρθένα Κουτμερίδου να αναβάλει τον εμβολιασμό της και τελικά να προσβληθεί και να πεθάνει από κορωνοϊό. Λίγες ώρες πριν αφήσει την τελευταία της πνοή, είχε υποβληθεί σε καισαρική τομή και είχε φέρει στον κόσμο το μωρό της

Η κόρη του πρώην βουλευτή Σερρών του ΠΑΣΟΚ, Στάθη Κουτμερίδη νόσησε με κορωνοϊό και η επιδείνωση της υγείας της ήταν ραγδαία. Μετά τη γέννηση του παιδιού ο αδελφός,ο σύζυγός και στενές της φίλες έκαναν εκκλήσεις για αίμα. Η γυναίκα εμφάνισε αναπνευστική ανεπάρκεια και τελικά κατέληξε χθες το πρωί.

Ο γυναικολόγος της, μιλώντας στο protothema.gr, υποστήριξε ότι προσπάθησε, επί ματαίω όμως, να την πείσει να εμβολιασθεί. Εκείνος που αντιδρούσε ωστόσο, όπως υποστήριξε ο γυναικολόγος, ήταν ο σύζυγός της. Η οικογένεια της άτυχης γυναίκας, πάντως, λέει ότι ήταν η ίδια η 38χρονη που φοβόταν να κάνει το εμβόλιο, μήπως και βλάψει το έμβρυο.

Συγκεκριμένα, ο γυναικολόγος και φίλος της άτυχης γυναίκας, συναισθηματικά φορτισμένος, είπε χθες στο protothema«Ο άντρας της είναι φανατικός αντιεμβολιαστής, όπως κι όλη η οικογένειά του εξαιτίας ενός πνευματικού απ’ ό,τι γνωρίζω. Φτάσαμε σε ένα σημείο να είμαι τόσο φορτικός με το εμβόλιο, που κάθε φορά τους το επισήμαινα. Τους έλεγα, “βγαίνετε έξω, πάτε από δω και από κει, κάντε σας παρακαλώ το εμβόλιο και οι δυο”, που φτάσαμε στο να μην έρχεται ο σύζυγός της στο ιατρείο. Αυτά έχω να σας δηλώσω και λυπάμαι πάρα πολύ για την λάσπη που βγαίνει. Θέλω να σας εκφράσω την απογοήτευσή μου, διότι αυτή την κοπέλα, εγώ την υπεραγαπούσα, περισσότερο από οποιαδήποτε πελάτισσά μου, διότι ήταν και φίλη μου. Και λυπάμαι πάρα μα πάρα πολύ για όσα ακούγονται για το όνομά μου. Εγώ πρέπει να βγω κάποια στιγμή και να αποκαταστήσω το όνομά μου. Είμαι υπέρμαχος του εμβολιασμού αλλά ο σύζυγός της ήταν και είναι φανατικός αντιεμβολιαστής, όπως και η οικογένειά του λόγω κάποιου πνευματικού, επαναλαμβάνω. Έχω περάσει άπειρες ώρες μαζί τους, να τους συμβουλεύω για τα οφέλη και τους κινδύνους. Ξέρω ότι έπρεπε να είχε κάνει το εμβόλιο, ωστόσο εγώ δεν μπορώ να βάλω κάποιον να κάνει το εμβόλιο με το ζόρι ειδικά όταν ο σύζυγος την επηρέαζε να μην το κάνει. Ειλικρινά, θα φτάσουμε σε ένα σημείο να βάζουμε τις γυναίκες να υπογράφουν, ότι εγώ τις συμβούλεψα να κάνουν το εμβόλιο. Για το όνομα του Θεού. Συνειδητοποιημένος γυναικολόγος είμαι».

Λίγη ώρα μετά, μίλησε στην εκπομπή του Mega, Live News, επαναλαμβάνοντας όσα είχε πει στο protothema.gr, επιρρίπτοντας ξανά ευθύνες για τον μη εμβολιασμό της άτυχης γυναίκας στον σύζυγο της που είναι φανατικός αντιεμβολιαστής, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ