Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΤο κατοστάρικο φόβισε τους 60άρηδες: Κατακόρυφη αύξηση των ραντεβού για εμβολιασμό

Το κατοστάρικο φόβισε τους 60άρηδες: Κατακόρυφη αύξηση των ραντεβού για εμβολιασμό

Υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους άνω των 60 ετών ανακοίνωσε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

ταμείο για τα νοσοκομεία.

Αυτή η ανακοίνωση έκανε αρκετούς από τους πολίτες άνω των 60 ετών, οι οποίοι δεν είχαν κάνει το εμβόλιο, να κλείσουν ραντεβού για την 1η δόση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, μέχρι σήμερα και – με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα για το τελευταίο δεκαήμερο – ο ημερήσιος μέσος όρος των ραντεβού 1ης δόσης για πολίτες άνω των 60 ετών, ήταν 2.600. Σήμερα, ο αριθμός αυτός έχει σχεδόν τριπλασιαστεί, καθώς έχουν ήδη κλειστεί 6.000 ραντεβού 1ης δόσης από πολίτες άνω των 60 ετών.

Βασική προϋπόθεση για να μην πληρώσουν πρόστιμο οι 60+, είναι να κλείσουν ραντεβού και να έχουν κάνει την 1η δόση του εμβολίου μέχρι την 16η Ιανουαρίου 2022.

Από τις 17 Ιανουαρίου 2022, όποιος δεν έχει καταγραφεί στο σύστημα ως εμβολιασμένος με την πρώτη δόση, θα τιμωρείται αυτόματα με διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ.

Μητσοτάκης: Γιατί αποφάσισε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους άνω των 60 ετών

Το διοικητικό πρόστιμο «δεν είναι ποινή. Θα έλεγα ότι είναι ένα αντίτιμο υγείας. Ένα κίνητρο προφύλαξης, μια ώθηση ζωής, αλλά πιστεύω ότι είναι και μια πράξη δικαιοσύνης απέναντι στους πολύ περισσότερους εμβολιασμένους», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας την απόφασή του «προστασία και όχι τιμωρία».

Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του, η απόφαση να επιβάλλει πρόστιμο στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, δεν ήταν μια εύκολη απόφαση αλλά οδηγήθηκε σε αυτήν για πέντε λόγους:

  • Θα σώσει ανθρώπινες ζωές
  • Πρόκειται για ένα αντίτιμο υγείας
  • Οι άνω των 60 είναι πιο ευάλωτοι
  • Για να μην στερούνται τις υπηρεσίες του συστήματος υγείας που τις έχουν ανάγκη επειδή κάποιοι άλλοι αρνούνται πεισματικά να πράξουν το αυτονόητο
  • Eίναι και μια πράξη δικαιοσύνης απέναντι στους πολύ περισσότερους εμβολιασμένους
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ