Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΑποτελεσματικότερο το Sputnik V από το εμβόλιο της Pfizer!

Αποτελεσματικότερο το Sputnik V από το εμβόλιο της Pfizer!

Το ρωσικό εμβόλιο και το Moderna εμφανίζονται πιο αποτελεσματικά στην πρόληψη από μόλυνση αλλά και στον κίνδυνο θανάτου σύμφωνα με μεγάλης κλίμακας μελέτη. Τι έδειξε για AstraZeneca και το κινεζικό Sinopharm.

Τo εμβόλιo της Moderna και το ρωσικό Sputnik V αποδείχθηκαν πιο αποτελεσματικά από το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech κατά του κορωνοϊού σε μεγάλη μελέτη που διεξήγαγαν Ούγγροι ερευνητές. 

Όπως μεταδίδει τo Βloomberg, το εμβόλιο της Moderna ήταν αποτελεσματικό κατά 88,7% έναντι της μόλυνσης από τον κορωνοϊό και 93,6% έναντι θανάτου, ενώ τα νούμερα για το Sputnik ήταν 85,7% και 95,4% αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη στην ιστοσελίδα του επιστημονικού περιοδικού Clinical Microbiology and Infection το εμβόλιο της Pfizer βρέθηκε στην τρίτη θέση όσον αφορά την αποτελεσματικότητα με 83,3% και 90,6% αντίστοιχα.

Οι ερευνητές εξέτασαν την αποτελεσματικότητα πέντε εμβολίων τουλάχιστον επτά ημέρες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης. Ανέλυσαν δεδομένα από 3,7 εκατομμύρια εμβολιασμένους ηλικίας από 16 ετών και πάνω από τον Ιανουάριο ώς τον Ιούνιο αυτού του έτους. 

«Το μεγάλο εύρος των εμβολίων που είναι διαθέσιμα στην Ουγγαρία επιτρέπει την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των εμβολίων σε πραγματικές συνθήκες σε μια κεντροευρωπαϊκή χώρα και φέρνει την Ουγγαρία σε μια μοναδική θέση για να παράσχει λεπτομερείς πληροφορίες για πολλούς τύπους εμβολίων από την ίδια χώρα» αναφέρουν οι ερευνητές, μεταξύ των οποίων και ο εν ενεργεία υπουργός Υγείας της Ουγγαρίας, Μίκλος Κάσλερ, και η γενική γραμματέας Υγείας, Σεσίλια Μούλερ. 

Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech ήταν αυτό που χορηγήθηκε τις περισσότερες φορές, σε 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους. Το ακολούθησε το κινεζικό Sinopharm σε 895.465, το ρωσικό Sputnik V σε 820.560, το AstraZeneca σε 304.138 και το Moderna σε 222.892.

To εμβόλιο της AstraZeneca είχε 71,5% αποτελεσματικότητα έναντι μόλυνσης και 74,5% έναντι θανάτου και το Sinopharm 68,7% και 87,8% αντίστοιχα. Τόσο το σκεύασμα της AstraZeneca, όσο και το Sinopharm είχαν κάτω από 50% αποτελεσματικότητα ενάντια στη μόλυνση από κορωνοϊό σε ανθρώπους άνω των 85 ετών

Η Ουγγαρία είχε ένα από τα υψηλότερα ποσοστά θανάτου με βάση τον πληθυσμό. Η χώρα κατέγραψε ρεκόρ κρουσμάτων την Τετάρτη. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ