Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΘεσσαλονίκη – Κορονοϊός: Εικόνες πολέμου στο νεκροταφείο της Θέρμης – Άνοιξαν 249...

Θεσσαλονίκη – Κορονοϊός: Εικόνες πολέμου στο νεκροταφείο της Θέρμης – Άνοιξαν 249 νέους τάφους

Οι ανατριχιαστικές εικόνες στο νεκροταφείο της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη, αποτυπώνουν τη θλιβερή πραγματικότητα. Τα θύματα αυξάνονται και οι προβλέψεις για το μέλλον είναι δυσοίωνες. Ο κορονοϊός βασανίζει την πόλη, όπως και πριν από ένα χρόνο…

Όλο και πιο κοντά στο να αναβιώσουν οι εφιαλτικές εικόνες του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου του 2020, βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, καθώς τα περισσότερα από 1.000 κρούσματα κορονοϊού που καταγράφονται ημερησίως το τελευταίο διάστημα στη Μητροπολιτική Ενότητα δείχνουν τη δραματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και φέτος.

Όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες, στο μεγαλύτερο κοιμητήριο της πόλης, στο «Αναστάσεως του Κυρίου» που ανήκουν στον δήμο Θεσσαλονίκης και εντοπίζονται στη Θέρμη, έχουν ανοίξει τις τελευταίες ημέρες 249 νέοι τάφοι, εν αναμονή των μακάβριων αποτελεσμάτων από την επέλαση της πανδημίας στην πόλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr, μέχρι την Πέμπτη (11-11-2021) οι υπηρεσίες του κοιμητηρίου είχαν σκάψει 249 νέους τάφους, υπό τον φόβο να αυξηθούν το επόμενο διάστημα οι νεκροί, κάτι το οποίο προβλέπουν και οι επιστήμονες, καθώς η πτώση των κρουσμάτων αναμένεται να φανεί αρχές Δεκεμβρίου, αλλά οι διασωληνώσεις και οι θάνατοι θα αργήσουν να μειωθούν.

Κάθε μέρα στα κοιμητήρια «Αναστάσεως του Κυρίου», καταφθάνουν 2-3 σοροί νεκρών από COVID-19, αλλά κάποιες ημέρες καταφθάνουν σωρευτικά μέχρι και επτά πτώματα, διότι ορισμένες φορές οι νεκροί κρατούνται στα ψυγεία των νοσοκομείων για μέρες, ώστε να νεκρωθεί ο νέος κορονοϊός.

Πάντως, στα κοιμητήρια της Θέρμης υπάρχει ελεύθερος χώρος για να ανοιχτούν ακόμη 150 νέοι τάφοι. Το πρόβλημα  διογκώνεται και από τη μεταφορά σορών από άλλες περιοχές, όπως τον δήμο Καλαμαριάς, ο οποίος διαθέτει μόνο ένα κοιμητήριο το οποίο δεν έχει διαθέσιμο χώρο και επίσης δεν προχωρούν γρήγορα οι διαδικασίες εκταφών.

Πηγή:makthes.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ