Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚορονοϊός: Αυστηροποιούνται τα επισκεπτήρια στα νοσοκομεία – Μόνο με ειδικά κριτήρια συνοδός...

Κορονοϊός: Αυστηροποιούνται τα επισκεπτήρια στα νοσοκομεία – Μόνο με ειδικά κριτήρια συνοδός σε ασθενή

Συναγερμός έχει σημάνει στα νοσοκομεία όλης της χώρας λόγω της διασποράς του κορονοϊού σε διάφορες κλινικές. Άλλωστε το 4ο κύμα σαρώνει όλη τη χώρα πλέον και ο φόβος για μεγάλη διασπορά είναι έντονος στις υγειονομικές αρχές και το υπουργείο Υγείας.

Γι αυτό αλλάζουν τα επισκεπτήρια στα νοσοκομεία όλης της χώρας προκειμένου να περιορισθεί η πιθανότητα μεγαλύτερης διασποράς του κορονοϊού.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ethnos.gr, ήδη στο Λαϊκό Νοσοκομείο που έχει σημάνει συναγερμός λόγω κρουσμάτων, έχει ξεκινήσει η απαγόρευση του επισκεπτηρίου για τους συνοδούς ασθενών, ώστε να διακοπεί η αλυσίδα μετάδοσης του ιού σε κλίνες non covid.

Συγκεκριμένα όπως τονίζουν έγκυρες πηγές του ethnos.gr, δόθηκε εντολή να μην υπάρχουν πλέον επισκεπτήρια παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις όταν ο ασθενής δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί.

Για τον λόγο αυτό οι επισκέψεις των συγγενών θα επιτρέπονται μόνο με συγκεκριμένα κριτήρια. Συνοδός θα επιτρέπεται μόνο για βαριά πάσχοντες που είναι τελικού σταδίου, για τους ανοϊκούς ασθενείς, για όσους έχουν χειρουργηθεί πρόσφατα και δεν μπορούν να μετακινηθούν καθώς μεταξύ άλλων και σε όσους έχουν σοβαρά κινητικά προβλήματα. Η οδηγία είναι οι υπόλοιποι ασθενείς να εξυπηρετούνται μόνο από το νοσηλευτικό προσωπικό.

Σε όλα τα νοσοκομεία

Πάντως ήδη η αυστηροποίηση του επισκεπτηρίου άρχισε να εφαρμόζεται σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας με εντολές των Διοικήσεων των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ). Ειδικότερα μετά την έκρηξη των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, τους ασθενείς θα μπορεί να συνοδεύει μόνο ένας συγγενής ο οποίος θα πρέπει να είναι ο ίδιος σε όλη τη διάρκεια της νοσηλείας. Θα είναι το ίδιο πρόσωπο το οποίο μάλιστα θα έχει ελεγχθεί και για το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή με το αποτέλεσμα του rapid test.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται πάντως στα νοσοκομεία που πνίγονται από περιστατικά και ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλία.

Όμως και στην Αττική που πλέον επιχειρείται να προστατευθεί όσο είναι δυνατόν από υπερμετάδοση, τα κριτήρια στα νοσοκομεία θα αυστηροποιούνται καθημερινά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ