Άδωνις Γεωργιάδης: «Ζωή χωρίς κορωνοϊό δε θα ξαναζήσουμε, τα νέα μέτρα είναι για να πειστούν οι ανεμβολίαστοι»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε σήμερα το πρωί σε εκπομπή του Mega και αναφέρθηκε στα μέτρα του κορωνοϊού προκειμένου να πειστούν οι ανεμβολίαστοι.

Για την πορεία της πανδημίας αλλά και την έναρξη της ισχύος από σήμερα, των μέτρων που αφορούν τους ανεμβολίαστους και την πρόσβασή τους σε υπηρεσίες και καταστήματα, μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως είπε στο MEGA το πρωί του Σαββάτου, η θεωρία από την πράξη έχει μεγάλη απόσταση, αναφερόμενος στην εφαρμογή των μέτρων, τα οποία προηγουμένως ο Γιώργος Μπουλμπασάκος, διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Ευαγγελισμού, είχε χαρακτηρίσει αντιφατικά.

«Στα ΜΜΜ προφανώς και κολλάς, όπου υπάρχει συνωστισμός κολλάς τον ιό, δεν ξεχωρίζει δραστηριότητες. Υπάρχει κάποιο κράτος που να έχει ανοιχτή την οικονομία του και να μην έχει τις ώρες αιχμής συνωστισμό στα ΜΜΜ; Όχι. Μπήκαν περισσότερα δρομολόγια και περισσότερα λεωφορεία. Η Αυστραλία έκανε σχεδόν 400 μέρες ολικού lockdown. Μέχρι σήμερα δε δέχεται τουρίστες; Πεθαίνεις από τον κορωνοϊό, αλλά πεθαίνεις και από την πείνα», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

«Δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να προχωρήσουμε στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων. Μέσα στο καλοκαίρι δε γινόταν πρακτικά, γιατί υπήρχε έλλειμμα εργαζομένων στην εστίαση. Τώρα, πιθανόν αυτές οι ανάγκες να είναι λιγότερες, δεδομένου και ότι σταματάει ο τουρισμός. Αλλά η κυβέρνηση προσπαθεί από την αρχή να ισορροπήσει σε ένα τεντωμένο σχοινί, ανάμεσα στην ανάγκη μας να αντιμετωπίσουμε την πανδημία και στο να σεβαστούμε τα ανθρώπινα δικαιώματα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ