Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΑληθινός Σασμός στις φυλακές Χανίων: Οικογένειες συμφιλιώθηκαν με βάφτιση

Αληθινός Σασμός στις φυλακές Χανίων: Οικογένειες συμφιλιώθηκαν με βάφτιση

Σήμερα ενώθηκαν δύο οικογένειες με την ευχή να αφήσουν πίσω τους όσα τους χωρίζουν μέσα από τη βάφτιση της μικρής Νεκταρίας.

Πέντε νονοί, πρωτοστατούντων αυτών, ο κρατούμενος στην Αγιά και ο διευθυντής του Καταστήματος Γεώργιος Κονταξάκης, βάφτισαν τη νεοφώτιστη Νεκταρία, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ονισίμου που βρίσκεται εντός του Καταστήματος Κράτησης.

Το σημερινό Μυστήριο είναι το αποτέλεσμα του πανάρχαιου εθίμου που διατηρείται στην Κρήτη, αυτό του Σασμού, του φτιαξίματος δηλαδή των σχέσεων μεταξύ οικογενειών που βρίσκονται σε μεγάλη διαμάχη και στην συγκεκριμένη περίπτωση ανάμεσα στον πατέρα της,  κρατούμενου στο Κατάστημα Κράτησης Αλικαρνασσού Ηρακλείου και του νονού της πλέον, πνευματικού πατέρα, κρατούμενου στην Αγιά Χανίων.

Βάφτιση: Τι δήλωσε ο διευθυντής του Καταστήματος Κράτησης

Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο διευθυντής του Καταστήματος Κράτησης Γεώργιος Κονταξάκης ανέφερε: «Πήραμε μία πρωτοβουλία για να ενώσουμε δύο οικογένειες Κτηνοτρόφων από χωριά της ενδοχώρας του Ηρακλείου, με διαφορές για χρόνια, στην οποία συμβάλανε πολλοί άνθρωποι. Μεσίτες όπως τους ονομάζουμε στην Κρήτη, οι οποίοι ήξεραν πως να διαχειριστούν μία κατάσταση δύσκολη.

Ανάμεσα σε αυτούς και εγώ για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε ένα πολύ δύσκολο αλλά πάντα επίκαιρο θέμα, αυτό του Σασμού. Σήμερα βαφτίσαμε παρουσία των οικογενειών των δύο κρατουμένων και των άξιων μεσιτών, την Νεκταρία μας, ένα κοριτσάκι εφτά χρονών που ήταν η αιτία να ενωθούν ξανά με ειρήνη στην καρδιά τους οι δύο άνδρες κτηνοτρόφοι στο επάγγελμα και κατ΄ επέκταση οι δύο οικογένειες τους».

Το θετικό πρόσημο για τους κρατούμενους

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τεράστια αγωνία για την εξέλιξη της υπόθεσης, το θετικό πρόσημο της οποίας όπως εξελίχθηκε, θα βοηθήσει και τη δικαιοσύνη η οποία θα κληθεί στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας να λάβει αποφάσεις για τους δύο άνδρες εμπλεκόμενους και κρατούμενους σε Καταστήματα Κράτησης.

Τέλος, ο διευθυντής του μεγαλύτερου Καταστήματος Κράτησης της χώρας κ. Κονταξάκης επισήμανε πως η Κρήτη, τόπος που “…πολλοί προσπάθησαν ανά τους αιώνες να το κατακτήσουν, να το διαιρέσουν, να το τραυματίσουν, απέδειξε για ακόμη μία φορά σήμερα, ότι μόνο μέσα από την ενότητα, το πνεύμα συνκρητισμού μπορούμε να προοδεύσουμε στο αύριο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ