Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδα28η Οκτωβρίου: Τέλος η παρέλαση και σε δεύτερο νομό της Βόρειας Ελλάδας

28η Οκτωβρίου: Τέλος η παρέλαση και σε δεύτερο νομό της Βόρειας Ελλάδας

28η Οκτωβρίου: Αναστέλλονται οι παρελάσεις σε δεύτερο νομό της Βόρειας Ελλάδας – Ο κορονοϊός βάζει φρένο στις παρελάσεις στη Βόρεια Ελλάδα

Μετά την Ημαθία όπου αποφασίστηκε λόγω του επιβαρυμένο επιδημιολογικού φορτίου να μην πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, στον ίδιο δρόμο βαδίζει πλέον και η Πιερία.

Σύμφωνα με το seleo.gr, σε κοινή απόφαση για αναστολή των παρελάσεων, κατέληξαν οι αρμόδιοι φορείς της Πιεριας, καθώς η αυξηση των κρουσμάτων κορονοϊού σε συνδυασμό με το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού δεν αφήνουν περιθώρια για μαζικές εκδηλώσεις.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας

Καθώς η πανδημία καλπάζει και αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα ασθενών από κορωνοϊό (COVID-19) στην Πιερία (ενημέρωση ΕΟΔΥ), αποφασίστηκε η μη πραγματοποίηση των παρελάσεων στην Π.Ε. Πιερίας.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε με σύμφωνη γνώμη (ομόφωνα) εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας, της Ιεράς Μητρόπολης, της Αντιπεριφέρειας, των Δήμων Κατερίνης, Δίου-Ολύμπου και Πύδνας Κολινδρού, της Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης και του Ιατρικού Συλλόγου.

Από όλους τους φορείς εκφράστηκε η επιθυμία πραγματοποιήσεως των παρελάσεων, κάτι, όμως, που αποκλείει η αύξηση των κρουσμάτων σε ολόκληρη την Πιερία.

Οι εκπρόσωποι των θεσμικών φορέων της Πιερίας εξέφρασαν εθνική υπερηφάνεια για τους αγώνες των αγωνιστών του έπους του ‘40, τιμή στους ήρωες που έπεσαν στα πεδία των μαχών και στήριξη σε κάθε άλλη εκδήλωση και δραστηριότητα που συμβάλλει στη διατήρηση της εθνικής μνήμης και καλλιεργεί την αγάπη προς την πατρίδα.

Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις, όπως προγραμματίστηκαν, θα διεξαχθούν με λαμπρότητα, όπως απαιτεί η αξία και σημασία της Εθνικής Επετείου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ