Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΒασιλακόπουλος: Γιατί φέτος θα υπάρχουν περισσότερα κοινά κρυολογήματα και γρίπη

Βασιλακόπουλος: Γιατί φέτος θα υπάρχουν περισσότερα κοινά κρυολογήματα και γρίπη

Ο κ. Βασιλακόπουλος εκτίμησε ότι ήταν λάθος που σταμάτησε η κουβέντα για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, καθώς «η πειθώ έχει όρια»

Σε μερικό έλεγχο είναι η επιδημία στην Ελλάδα υπογράμμισε στο «ΜEGA Σαββατοκύριακο» ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, κάνοντας λόγο ότι υπάρχουν ορισμένα μέρη που είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένα.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «λογική» την ελευθερία στους εμβολιασμένους σημειώνοντας ότι αυτή «θα είναι ακόμα πιο λογική όταν ολοκληρωθεί η τρίτη δόση στους ηλικιωμένους. Η ανοσία των νέων, και λόγω της ηλικίας τους και λόγω του πρόσφατου εμβολιασμού τους, δεν δημιουργεί πρόβλημα εάν σε ένα κλειστό μπαρ υπάρχουν μόνο εμβολιασμένοι νέοι».

«Καλώ όλους να κάνουν την τρίτη δόση εμβολίου χωρίς φόβο. Μην φοβάται κανείς ότι αν κάνει κάποιος την τρίτη δόση θα πάθει κάτι. Πιο προστατευμένος θα είναι. Έχει νόημα για όσους εμβολιάστηκαν Ιανουάριο, Φεβρουάριο ή Μάρτιο να κάνουν τρίτη δόση» τόνισε.

Ακόμα, υπογράμμισε ότι φέτος θα υπάρχουν περισσότερα κοινά κρυολογήματα και γρίπη γιατί πολλοί έβγαλαν τις μάσκες. «Πέρυσι εμβολιάστηκαν 4 εκατομμύρια με το αντιγριπικό. Να δώσουμε και φέτος το καλό παράδειγμα» είπε, εξηγώντας ότι έπεσε η μέση ανοσία του πληθυσμού, γιατί δεν υπήρχε γρίπη πέρυσι

Τέλος, ο κ. Βασιλακόπουλος εκτίμησε ότι ήταν λάθος που σταμάτησε η κουβέντα για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, καθώς «η πειθώ έχει όρια».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ