Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΤι λέει πυροσβέστης για την κολλημένη βέρα στο δάχτυλο 17χρονης στη Λάρισα

Τι λέει πυροσβέστης για την κολλημένη βέρα στο δάχτυλο 17χρονης στη Λάρισα

Η 17χρονη μεταφέρθηκε από τους γονείς της στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας τις προηγούμενες ημέρες με πρησμένο το δάχτυλο του χεριού της στο οποίο φορούσε τη βέρα – Πώς ενήργησε η πυροσβεστική

Ο Διοικητής της Περιφέρειας Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας,  Ευάγγελος Φαλάρας  μίλησε στο protothema.gr για την παρέμβαση των πυροσβεστών όταν κλήθηκαν προ ημερών από το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας να αφαιρέσουν με έναν κόφτη τη βέρα από το πρησμένο δάχτυλο μιας 17χρονης κοπέλας.

Το νεαρό κορίτσι αντιμετώπισε με ψυχραιμία τις κινήσεις των πυροσβεστών, την ώρα που προσπαθούσαν να της σώσουν το δάχτυλο και σύμφωνα με τον κ. Φαλάρα δεν είναι η πρώτη φορά που πυροσβέστες καλούνται να κάνουν τέτοιου είδους παρεμβάσεις.

«Μας κάλεσε ο γιατρός του νοσοκομείου που παρακολουθούσε μια νεαρή κοπέλα, γιατί δεν μπορούσε να της παρέχει τις υπηρεσίες που ήθελε επειδή είχε πρηστεί το δάχτυλό της, προφανώς από κάποιο πρόβλημα υγείας και η βέρα που φορούσε έβαζε σε κίνδυνο το δάχτυλο του χεριού της. Έτσι, λοιπόν, χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουμε έναν κόφτη, ένα μηχάνημα κοπής μετάλλων, για να κόψουμε τη βέρα. Η κοπέλα είναι 17 ετών, ήταν ψύχραιμη και ήταν μια κατάσταση που προφανώς τη ζόριζε, για αυτό χρειάστηκε να παρέμβουμε. Το νοσοκομείο κατά περιόδους μας καλεί να κάνουμε τέτοιου είδους παρεμβάσεις, ειδικά όταν κάποια αντικείμενα έχουν καρφωθεί στο μυικό μέρος του τραυματία και για να μην πονέσει, παρεμβαίνουμε και εμείς» λέει στο protothema.gr o κ. Φαλάρας.

Η 17χρονη μεταφέρθηκε από τους γονείς της στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με πρησμένο το δάχτυλο του χεριού της στο οποίο φορούσε τη βέρα. Οι γιατροί έκριναν ότι το νεαρό κορίτσι έπρεπε να υποβληθεί σε επέμβαση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημά της. Παρά τις προσπάθειές τους, δεν κατέστη δυνατή η αφαίρεση της βέρας, γεγονός που έβαζε σε κίνδυνο το δάχτυλο του χεριού της.

Εκεί, λοιπόν χρειάστηκε η επέμβαση των τεσσάρων πυροσβεστών οι οποίοι έσπευσαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και με ειδικό μηχάνημα κατάφεραν να αφαιρέσουν την βέρα και να σώσουν το δάχτυλο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ