Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΘεσσαλονίκη – Ομολογία σοκ για την 14χρονη που πήγε στο νοσοκομείο με...

Θεσσαλονίκη – Ομολογία σοκ για την 14χρονη που πήγε στο νοσοκομείο με εισαγγελική παρέμβαση

H γιαγιά της 14χρονης από την Δράμα, προσπαθεί να δικαιολογήσει το γεγονός ότι η μικρή παρέμενε στο σπίτι με κοροναϊό, παρά τις επίμονες συστάσεις των γιατρών να μπει σε νοσοκομείο.

Με παρέμβαση εισαγγελέα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο η 14χρονη από τη Δράμα, που νόσησε από κοροναϊό.

Η ίδια η μητέρα της 14χρονης ισχυρίστηκε ότι ακολούθησε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, αρχικά για κατ’ οίκον νοσηλεία και, στη συνέχεια, ότι η ίδια μετέφερε την κόρη της στο νοσοκομείο.

Ωστόσο, η γιαγιά της μικρής, μιλώντας στο MEGA, εμμέσως δικαίωσε τον ιδιώτη γιατρό  που κατήγγειλε αδράνεια από την πλευρά των γονιών του παιδιού, σημειώνοντας ότι δεν επιθυμούσαν την εισαγωγή της στο νοσοκομείο: «διασωλήνωση, αυτό φοβόμασταν. Τη διασωλήνωση. Αυτό το φοβόμασταν πάρα πολύ».

Οι εξηγήσεις της γιαγιάς σοκαριστικές. Παρότι η μαθήτρια νοσούσε βαριά από κοροναϊό και δεν μπορούσε να αναπνεύσει, οι απόψεις της οικογένειας -που σημειωτέον κανείς δεν είναι γιατρός- για τη διασωλήνωση, τους έκαναν να την κρατήσουν σπίτι, αγνοώντας τους γιατρούς και θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή της.

«Κι εμείς κάναμε τα πάντα για το παιδί, εξετάσεις, φάρμακα, στους γιατρούς, ακτινογραφίες, τα πάντα. Και οξυγόνο στο σπίτι νοικιάσαμε. Τα πάντα, τα πάντα, τα πάντα» πρόσθεσε η γιαγιά της 14χρονης.

«Μας έλεγε ότι πνίγεται»

Με τον πυρετό να μην υποχωρεί, κάλεσαν παιδίατρο στο σπίτι, ο οποίος μόλις εξέτασε τη μικρή, τους ενημέρωσε πως η εισαγωγή στο νοσοκομείο είναι μονόδρομος.

«Τρίτη μέρα σταμάτησε ο πυρετός και το μόνο που έλεγε μια φορά την ημέρα, αν το έλεγε, ότι πνίγεται. Επειδή η μαμά είχε οξυγόνο, δίναμε και στο παιδί. Βλέπαμε ότι είχε βελτίωση και νοικιάσαμε άλλο ένα στο σπίτι» συμπλήρωσε η γιαγιά της 14χρονης.

Με τους ανεμβολίαστους γονείς να αρνιούνται πεισματικά να μεταφέρουν τη μαθήτρια στο νοσοκομείο, η παιδίατρος κατήγγειλε το περιστατικό στον Ιατρικό Σύλλογο.

«Και το παιδί δεν ήθελε με τίποτα. Έκλαιγε, χτυπιόταν. Μας έλεγε ‘δεν πάω στο νοσοκομείο, δεν πάω στο νοσοκομείο’. Και είπαμε δε θα πάει γιατί μας κορόιδεψαν με τον γαμπρό μας. Απλώς η παιδίατρος πήγε και κατήγγειλε το περιστατικό και μας έστειλαν στο νοσοκομείο», πρόσθεσε.

Όπως εξηγεί στο LIVE NEWS η γιαγιά του κοριτσιού, πρόσφατα έχασαν τον γαμπρό της από κορωνοϊό, γεγονός που τους δημιούργησε μια αποστροφή προς τα νοσοκομεία.

«Πέθανε πολύ πρόσφατα ο γαμπρός μας. Με 96 οξυγόνο τον έστειλαν για διασωλήνωση στην Αλεξανδρούπολη γι’ αυτό εμείς δεν θέλαμε το νοσοκομείο καθόλου. Όλον τον κόσμο κοροϊδεύουν. Όλον τον κόσμο κοροϊδεύουν. Για τον κοροναϊό, δηλαδή κάνουνε διασωλήνωση και κάτι δεν πάει καλά και… φεύγουν. Έτσι “τρώνε” όλον τον κόσμο», συμπλήρωσε.

Σήμερα η 14χρονη, που τελικά εισήχθη στο νοσοκομείο με εντολή εισαγγελέα, παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης. Μειώθηκε η παροχή οξυγόνου ενώ της χορηγείται και αγωγή για την πνευμονική εμβολή που υπέστη.

Την άλλη εβδομάδα το εξιτήριο

«Το κορίτσι ήρθε με μια βαριά εικόνα λοίμωξης του αναπνευστικού. Είχε ήδη σημάδια πνευμονικής εμβολής», σημείωσε μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο ο Νίκος Καρανταγλής, παιδίατρος Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

«Αντιμετωπίστηκε με υψηλές παροχές οξυγόνου και τη φαρμακευτική αγωγή που χρειάζεται», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο κ. Καρανταγλής τόνισε ότι θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να ακολουθούνται οι οδηγίες των γιατρών, ειδικά όταν πρόκειται για παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα καθώς η κατάστασή τους μπορεί άμεσα να επιδεινωθεί.

«Έχει δρόμο ακόμα μπροστά της. Δε θα πάρει εξιτήριο αυτήν την εβδομάδα», κατέληξε ο παιδίατρος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ