Σεισμός στο Ηράκλειο: Έφτασε στην Κρήτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τις πληγές της μετρά η Κρήτη από τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ που συγκλόνισε χθες το Ηράκλειο, προκαλώντας τον θάνατο του Ιάκωβου Τσαγκαράκη, τραυματισμούς αλλά και πολλές υλικές ζημιές.

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έφτασε πριν από λίγη ώρα στην Κρήτη, προκειμένου να δει και να ενημερωθεί από κοντά για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που βρισκόταν στη Γαλλία για την υπογραφή της αμυντικής συμφωνίας, επέστρεψε στην Ελλάδα και προσγειώθηκε απευθείας στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αυτή την ώρα μεταβαίνει στο Χουδέτσι Αρχάνων Αστερουσίων. Στην περιοχή έχουν σημειωθεί σοβαρές καταστροφές τόσο στο οδικό δίκτυο όσο και σε κτίρια.

Χθες, αμέσως μετά τον σεισμό, ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή να βρεθεί στην περιοχή η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και άλλα στελέχη της κυβέρνησης. Ζήτησε, επιπλέον, να αναπτυχθεί τάχιστα ο μηχανισμός αντιμετώπισης της κατάστασης, που έχει προκληθεί.

Το 90% των σπιτιών έχουν καταστραφεί από τον σεισμό

Σύμφωνα με τους κατοίκους το 90% των σπιτιών έχει καταστραφεί και μόνο δύο – τρία σπίτια είναι κατοικήσιμα. Τα περισσότερα μπάζα έχουν πέσει στους δρόμους και η εικόνα της καταστροφής είναι αποκαρδιωτική.

Οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους, όπως και στο Αρκαλοχώρι, το οποίο επίσης υπέστη πολλές ζημιές τόσο από τον σεισμό όσο και από τους μετασεισμούς.

Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι ξημέρωσαν έξω από τα σπίτια τους και έμειναν σε σκηνές που στήθηκαν.

Πηγή:creta24.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ