Μπαράζ νεκροτομών και εκταφών από αρνητές της πανδημίας, δεν πιστεύουν ότι τα θύματα κατέληξαν από την πανδημία

Όλο και περισσότεροι είναι οι πολίτες οι οποίοι δεν πιστεύουν ότι οι συγγενείς τους έχουν πεθάνει από κορονοιό και ζητούν να γίνουν εκταφές των νεκρών! Με τους νεκρούς στη χώρα μας από την νόσο Covid -19 να ξεπερνούν τους 14.500, οι αρνητές διαψεύδουν το ιατρικό πόρισμα.

Μάλιστα, μία γυναίκα που ο σύζυγός της πάλεψε με τον ιο αλλά δεν τα κατάφερε, μίλησε στην εκπομπή «Live News» του Νίκου Ευαγγελάτου υποστηρίζοντας πως ο άντρας της «πέθανε από αφυδάτωση».

«Θα φτάσουμε μέχρι τέλους όχι τίποτα άλλο για να δικαιωθεί η ψυχή του άντρα μου που δεν είχε κανένα νόσημα. Μας ταλαιπώρησαν πολύ. Πάρα πολύ. Το σύζυγο μου τον κράτησαν 6 μέρες στο ψυγείο και την 6η μέρα μας έδωσε άδεια ο Εισαγγελέας να κάνουμε νεκροψία- νεκροτομή», δήλωσε η σύζυγος του 70χρονου.

Η ίδια το διαψεύδει ζητώντας από τον Εισαγγελέα να διατάξει νεκροτομή. Νοσηλεύτηκαν με κορονοϊό ταυτόχρονα σε διαφορετικά νοσοκομεία. Εκείνος στο Ρίο, εκείνη στον Άγιο Ανδρέα. Πάλεψαν 10 μέρες με τον ιό ωστόσο, ο σύζυγός της πέθανε.

«Είχε πάθει νεφρική ανεπάρκεια»

«Οι υπεύθυνοι της ΜΕΘ είπαν (στα παιδιά μου) ότι ο πατέρας σας ήρθε εδώ κλινικά νεκρός και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Ήρθε τελειωμένος. Τελικά ο άντρας μου μετά από 4 ημέρες πέθανε. Επειδή κι εγώ νοσηλεύτηκα σε άλλο νοσοκομείο, εγώ είχα πολύ καλή περίθαλψη. Με φώναζαν κάθε μέρα να πίνω τουλάχιστον τρία μπουκάλια νερό. Ενώ στον σύζυγο που ρωτούσαν τα παιδιά μου «στον πατέρα μου γιατί δεν δίνετε νερό» απαντούσαν «γιατί εμείς τους ασθενείς covid στο νοσοκομείο τους κρατάμε στεγνούς. Είχε πάθει νεφρική ανεπάρκεια, νέκρωση εγκεφάλου. Με λίγα λόγια είχε πεθάνει από αφυδάτωση», συμπλήρωσε.

«Χάθηκε ο άνθρωπός μας από το τίποτα»

Ακόμη μία νεκροτομή έγινε στον Πύργο αυτή τη φορά με στενό συγγενή του θύματος να υποστηρίζει πως το θύμα δεν έχασε τη ζωή του από τον Covid – 19 και πως, εφόσον δεν είχε τη δυνατότητα να πηγαίνει στο νοσοκομείο, δεν γνωρίζει ποια είναι η ακριβής αιτία θανάτου του συγγενή.

«Από τι πέθανε τελικά; Από την πείνα; Από το μικρόβιο; Από κορoνοϊό πάντως δεν πέθανε. Το νοσοκομείο του χρέωσε πως απεβίωσε από κορονοϊό, μας είπαν πως διασωληνώθηκε κιόλας, ενώ ήταν ψέματα. Δεν διασωληνώθηκε ποτέ, δεν είχε καμία πληγή, κανένα τραύμα πάνω του. Τρεις ιατροδικαστές λένε πως ο θάνατός του είναι αδικαιολόγητος, έλεγξαν όλα του τα όργανα», δήλωσε συγγενής θύματος κορoνοϊού και πρόσθεσε: «Ήξερα ότι είχε νοσήσει από κορονοϊό, έτσι έλεγαν τουλάχιστον. Τώρα το κατά πόσο ισχύει αυτό, εμείς δεν μπορούμε να το ξέρουμε γιατί δεν μπορούσαμε να πάμε στα νοσοκομεία».

Προβληματισμό προκαλεί το πώς και το γιατί έγιναν δεκτές από τον Εισαγγελέα τουλάχιστον 3 εκταφές νεκρών, γιατί οι συγγενείς δεν πίστευαν ότι κατέληξαν από κορονοϊό.

«Οργανωμένη φάμπρικα»

Οι ιατροδικαστές από την πλευρά τους βλέπουν «οργανωμένη φάμπρικα» πίσω από τις αιτήσεις εκταφών, με ορισμένους να δέχονται στα γραφεία τους 2 με 3 κλήσεις την εβδομάδα.

«Με τα έως τώρα ευρήματα φαίνεται πως είχαμε επιπλοκή της διασωλήνωσης. Περιμένουμε και τις υπόλοιπες εξετάσεις για να καταλήξουμε», τόνισε η ιατροδικαστής Κατερίνα Αποστολίδου.

«Αυτές οι αιτήσεις είναι από ανθρώπους που δεν πιστεύουν στον κορονοϊό, δεν πιστεύουν στα επιστημονικά δεδομένα, αμφισβητούν την αιτία θανάτου αυτή και ουσιαστικά θέλουν από την επιστήμη πάλι και εδώ είναι το οξύμωρο, γιατί και ιατροδικαστική, είναι μια ειδικότητα της ιατρικής, να δώσει μία απάντηση», σημείωσε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ