Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαPfizer: Ασφαλές το εμβόλιο για παιδιά 5-11 ετών

Pfizer: Ασφαλές το εμβόλιο για παιδιά 5-11 ετών

Τα αποτελέσματα κλινικής δοκιμής σε παιδιά 5-11 ετών παρουσίασε η Pfizer, τονίζοντας πως το εμβόλιό της κατά του κορωνοϊού είναι ασφαλές και παράγει ισχυρά αντισώματα σε αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Η φαρμακοβιομηχανία γνωστοποίησε ότι θα ζητήσει άδεια στις Ηνωμένες Πολιτείες για χρήση του εμβολίου σε παιδιά 5-11 ετών.

Το εμβόλιο της Pfizer και της BioNTech είναι ήδη διαθέσιμο για παιδιά 12 ετών και άνω.

Μικρότερη δόση – Ισχυρά αντισώματα

Για παιδιά ηλικίας δημοτικού, η Pfizer δοκίμασε μια πολύ μικρότερη δόση – το ένα τρίτο της ποσότητας που χρησιμοποιείται για ενηλίκους.

Όπως δήλωσε στο Associated Press ο αντιπρόεδρος της Pfizer, Δρ Μπιλ Γκρούμπερ, μετά τη δεύτερη δόση, τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών ανέπτυξαν επίπεδα αντισωμάτων εξίσου ισχυρά με τους εφήβους και τους νέους ενηλίκους.

Η δοσολογία που χρησιμοποιήθηκε για παιδιά αποδείχθηκε επίσης ασφαλής, με παρόμοιες ή και λιγότερες προσωρινές παρενέργειες που βιώνουν οι έφηβοι – όπως πόνος στα χέρια ή πυρετός.

Εντός του μήνα η αίτηση στην FDA

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι Pfizer και BioNTech σχεδιάζουν να υποβάλουν αίτηση στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) έως το τέλος του μήνα για επείγουσα χρήση στην ηλικιακή ομάδα 5-11 ετών.

Εν συνεχεία, θα ακολουθήσουν οι αιτήσεις στις ευρωπαϊκές και βρετανικές ρυθμιστικές αρχές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ