Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΓιάννης Νάκος: «Καταστράφηκε η ζωή μου μετά το εμβόλιο της Pfizer»

Γιάννης Νάκος: «Καταστράφηκε η ζωή μου μετά το εμβόλιο της Pfizer»

Ο Γιάννης Νάκος είναι ένας νέος άνθρωπος 33 ετών. Πρωταθλητής Ελλάδος στο Βραζιλιάνικο Ζίου Ζίτσου, γυμνάζεται καθημερινά ακολουθώντας τους πάγιους κανόνες διατροφής και πειθαρχημένης ζωής που επιβάλει ο πρωταθλητισμός. Άλλωστε εκπαιδεύει νεότερους σε ηλικία αθλητές και οφείλει να βρίσκεται διαρκώς σε πολύ καλή φυσική κατάσταση.

Τον Ιούλιο ο Γιάννης Νάκος πείθεται και προχωρεί στην λήψη της πρώτης δόσης εμβολίου της Pfizer.  Η πρώτη εβδομάδα πέρασε ανώδυνα, χωρίς προβλήματα ή κάποιο σύμπτωμα παρενέργειας. Τα σοβαρά προβλήματα αρχίζουν την έβδομη ημέρα ακριβώς μετά το εμβόλιο.

Όπως δηλώνει ο ίδιος ο Γιάννης Νάκος στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, είχε πειστεί πως κάνοντας το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα βοηθούσε το κοινωνικό σύνολο και θα συνέβαλε στη μάχη κατά της πανδημίας. Παράλληλα, οι απειλές και οι περιορισμοί που αντιμετωπίζουν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί τον φόβισαν. Σκέφτηκε ότι θα στερηθεί την ελευθερία που έχουν χιλιάδες νέοι άνθρωποι. Έτσι, πήρε την απόφαση να εμβολιαστεί. Αυτή η απόφαση του ωστόσο μετατράπηκε πολύ σύντομα σε εφιάλτη.

Όλα άρχισαν, όπως είπαμε, την έβδομη ημέρα όταν πήγε στο γυμναστήριο για προπόνηση. Ξαφνικά έχασε τα πόδια του, όπως λέει χαρακτηριστικά, έτρεμε ολόκληρος, είχε βραδυκαρδία και τάση λιποθυμίας Επικοινώνησε αμέσως με τον καρδιολόγο του ο οποίος το πρώτο πράγμα που τον ρώτησε ήταν αν είχε κάνει το εμβόλιο. Τον βοήθησαν οι συναθλητές του να σηκωθεί και τον μετέφεραν στο σπίτι του. Ακολούθησε σειρά εξετάσεων που δεν έδειξαν κάτι το συγκεκριμένο. Ωστόσο οι επόμενες δύο εβδομάδες ήταν εφιαλτικές αφού δυσκολευόταν να σηκωθεί από το κρεβάτι και ο οργανισμός του ήταν σε λήθαργο όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Μετά από τόσο καιρό ο αθλητής εξακολουθεί να υποφέρει από ένα τρέμουλο στο αριστερό του πόδι κάτω από την γάμπα. Η κατάσταση του δε του επιτρέπει όχι μόνον να αθλείται  που είναι το πάθος του αλλά και να συνεχίσει ομαλά την ζωή του. Ας θυμηθούμε πως είναι μόνον 33 ετών.

Έκανε ιατρικές εξετάσεις και αποδείχτηκε πώς ο  οργανισμός του είναι θρομβοφιλικός με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει το σοβαρό ενδεχόμενο εμφράγματος ή  εγκεφαλικού επεισοδίου ή ακόμη και πνευμονικής εμβολής.

Σε γενικές γραμμές, η περιπέτεια αυτή με την υγεία του μετά τον εμβολιασμό του με το σκεύασμα της Pfizer αν δεν του έχει καταστρέψει τη ζωή, του έχει καταστρέψει σίγουρα την ψυχολογία αλλά και την καριέρα του.

Η συνέντευξη του είναι ένα ποταμός οι δε περιγραφές του ζωντανές. Δηλώνει πώς υπέστη κρίσεις πανικού. Διατηρεί την ψυχραιμία του σφίγγοντας τα δόντια.

πηγή:enromiosini.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ