Βόλος: Δύσκολες ώρες για 47χρονο- Στη ΜΕΘ αν και πλήρως εμβολιασμένος

Δύσκολες ώρες βιώνει 47χρονος Βολιώτης, που χθες διασωληνώθηκε εσπευσμένα και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ covid. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 47χρονος αντιμετωπίζει σοβαρό υποκείμενο νόσημα. Είναι πλήρως εμβολιασμένος, όμως, όπως αποδείχτηκε, δεν είναι αρκετό για να σταματήσει τον κορωνοϊό. Προσβλήθηκε από τον covid 19 και τώρα δίνει μάχη για να αποφύγει σοβαρότερη επιδείνωση της υγείας του.

Στη μονάδα εντατικής θεραπείας στο Αχιλλοπούλειο νοσηλεύονται πλέον δύο ασθενείς. Ο 47χρονος και 53χρονος ο οποίος επίσης δίνει μάχη για να νικήσει τα ύπουλα χτυπήματα της νόσου.

Συνολικά στο νοσοκομείο Βόλου νοσηλεύονται 25 ασθενείς, με τον μέσο όρο ηλικίας να κυμαίνεται από 40 έως 60 χρόνων, αν εξαιρέσει κανείς τους ηλικιωμένους τροφίμους του Γηροκομείου Βόλου.

Με δεδομένο πάντως ότι πλέον η μετάλλαξη «Δέλτα» έχει «χτυπήσει» και στη Μαγνησία, οι γιατροί συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή. «Η μετάλλαξη «Δέλτα» εκτός από τη μεγάλη μεταδοτικότητά της, φαίνεται πως διαφοροποιείται από τις άλλες γνωστές παραλλαγές του κορωνοϊού ως προς την εκδήλωση των συμπτωμάτων», εξηγεί στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Χαρ. Μάνδρος, επικεφαλής των κλινικών κορωνοϊού.

Τα συχνότερα αναφερόμενα συμπτώματα που «φωτογραφίζουν» τη μετάλλαξη «Δέλτα» είναι: Ρινική καταρροή, επίμονος βήχας, έντονος πονόλαιμος και βαρύς πονοκέφαλος και πυρετός. Αντιθέτως, η ανοσμία και η αγευσία είναι λιγότερο συχνά αναφερόμενη.

«Η ένταση των συμπτωμάτων που σχετίζονται με την μετάλλαξη «Δέλτα» εξαρτάται τόσο από το ατομικό ιατρικό ιστορικό του καθενός όσο και από το αν έχει εμβολιαστεί ή όχι έναντι της Covid-19. Στα πλήρως εμβολιασμένα άτομα τα συμπτώματα είναι ηπιότερα και διαρκούν λιγότερο. Εκτός και αν πρόκειται για άτομα που αντιμετωπίζουν υποκείμενα νοσήματα. Σε αυτές τις περιπτώσεις εκ των πραγμάτων ο οργανισμός επιβαρύνεται περισσότερο από τις συνέπειες της νόσου», προσθέτει μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο γιατρός του νοσοκομείου Βόλου.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ