Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΜεγάλες φωτιές σε Ρόδο, Αγρίνιο και Σουφλί - Εκκενώθηκαν οικισμοί και χωριά

Μεγάλες φωτιές σε Ρόδο, Αγρίνιο και Σουφλί – Εκκενώθηκαν οικισμοί και χωριά

Η φωτιά στη Ρόδο είναι ανεξέλεγκτη όπου απομακρύνθηκαν οι επισκέπτες από την Κοιλάδα των Πεταλούδων – Εκκενώθηκε το στρατόπεδο Καλαμώνα και το χωριό Ψίνθος – Εκκένωση δύο οικισμών στο Αγρίνιο και του χωριού Κοτρωνιά στο Σουφλί

Την ώρα που οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να δίνουν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στη Ζήρια Αχαΐας, υπάρχουν και άλλα πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα και συγκεκριμένα στη Ρόδο, την Αιτωλοακαρνανία και το Σουφλί. Μάλιστα στη Ρόδο το πύρινο μέτωπο κινείται ανεξέλεγκτα. Στις προαναφερθείσες περιοχές οι αρμόδιες αρχές προχώρησαν στην προληπτική εκκένωση οικισμών και χωριών.

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Ρόδο – Εκκενώθηκε η Κοιλάδα των Πεταλουδών και το στρατόπεδο Καλαμώνα

Ανεξέλεγκτα κινείται το πύρινο μέτωπο στη Ρόδο σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ. Πιο συγκεκριμένα η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής αυτή την ώρα κινείται προς το χωριό Μαριτσά με αποτέλεσμα να ζητηθεί από τους κατοίκους του χωριού να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Το ίδιο ζητήθηκε και από τους κατοίκους της Δαματριάς. Παράλληλα εκκενώθηκε προληπτικά τόσο το στρατόπεδο Καλαμώνα όσο και η Κοιλάδα των Πεταλούδων. Ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη η εκκένωση του χωριού Ψίνθος. Επιπρόσθετα εστάλη και μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του χωριού Ψίνθος.

Παράλληλα πολλές περιοχές βρίσκονται χωρίς ρεύμα εξαιτίας της φωτιάς. Επίσης προβλήματα παρουσιάστηκαν στην κινητή τηλεφωνία, είτε γιατί καταστράφηκαν από την φωτιά κεραίες ή λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης. Χωρίς νερό επίσης έχουν μείνει πολλές περιοχές του νησιού.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 15:00 το μεσημέρι σε αγροτοδασική περιοχή της Ρόδου, μεταξύ των κοινοτήτων Σορωνής και Θολού στην περιοχή της Παντάνασσας.

Την ίδια ώρα στη μάχη της κατάσβεσης σύμφωνα με νέα ενημέρωση από την Πυροσβεστική έχουν ριχτεί 40 πυροσβέστες με 18 οχήματα, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ ενώ συνδράμει και ο ελληνικός στρατός. Από αέρος επιχειρεί το ρωσικό Beriev-200 και τρία ελικόπτερα. Ακόμη οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύονται με πεζοπόρο τμήμα από τη Σάμο.

Υπένθυμίζεται ότι σήμερα Κυριακή η Ρόδος βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή επειδή, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασία υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Μεγάλη φωτιά στην Αιτωλοακαρνανία: Εκκενώθηκαν οι οικισμοί Παραδείσι και Περπάτη

Καλύτερη είναι η εικόνα από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε πευκόδασος στο Παραδείσι Αιτωλοακαρνανίας του Δήμου Αγρινίου. Μάλιστα για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν τα χωριά Παραδείσι και Περπάτη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 51 πυροσβέστες, μια ομάδα πεζοπόρο, 16 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν ρίψεις 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Παράλληλα παρέχουν συνδρομή μηχανήματα και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σουφλί: Φωτιά στην Κοτρωνιά – Εκκενώθηκε το χωριό – Κινδύνεψε η εκκλησία

Η φωτιά που ξέσπασε στο χωριό Κοτρωνιά στο Σουφλί οδήγησε στην προληπτική εκκένωσή του. Από το χωριό έφυγαν έξι κάτοικοι οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο γειτονικό χωριό Δαδιά. Στη μάχη της κατάσβεσης ρίχτηκαν 57 #πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 24 οχήματα, 4 Α/Φ και 2 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν ο Ε.Σ. και υδροφόρες ΟΤΑ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ