Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚρήτη: Αίσιο τέλος για τους δύο αγνοούμενους – Βρέθηκαν ζωντανοί

Κρήτη: Αίσιο τέλος για τους δύο αγνοούμενους – Βρέθηκαν ζωντανοί

Οι αγνοούμενοι είχαν νοικιάσει βάρκα, η οποία χάθηκε στα κύματα – Ο 46χρονος σήμερα κολύμπησε και έφτασε στην παραλία στη Μονή Κουδουμά

Σώοι εντοπίστηκαν οι δύο αγνοούμενοι, μετά από μεγάλη επιχείρηση διάσωσης στα νότια του Ηρακλείου Κρήτης.

Σύμφωνα με το Creta24, ο 46χρονος με την 39χρονη είχαν νοικιάσει μία βάρκα που χάθηκε στα κύματα και βρέθηκαν κολυμπώντας σε σπηλιά, που βρίσκεται στην περιοχή της Μονής Κουδουμά. Ο 46χρονος σήμερα κολύμπησε και έφτασε στην παραλία στη Μονή Κουδουμά, όπου εντοπίστηκε.

O Ηγούμενος της Μονής, Γέροντας Μακάριος ανέφερε «Ο Στέλιος ήταν στην σπηλιά από χθες. Κολύμπησε περίπου ενάμισι μίλι και έφτασε στην παραλία. Η κοπέλα παραμένει στην σπηλιά. Τώρα πηγαίνει σκάφος του λιμενικού να την πάρει».

Σύμφωνα με τον γέροντα Μακάριο, τα πρώτα λόγια του 46χρονου, ήταν ότι η βάρκα αναποδογύρισε ξαφνικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο ο 46χρονος όσο και η 39χρονη είναι ταλαιπωρημένοι, ωστόσο είναι καλά στην υγεία τους.

Και οι δυο τους είναι εξαντλημένοι και διψασμένοι, αφού έχουν να πιουν νερό δύο μέρες περίπου, ενώ αναμένεται να μεταφερθούν στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Το χρονικό

Η επιχείρηση διάσωσης για τον 46χρονο και την 39χρονη,τα ίχνη των οποίων χάθηκαν στη θάλασσα ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου.

Οι αρχές δεν μπορούσαν να βρουν τη βάρκα, ενώ οι έρευνες γινόταν από στεριά, θάλασσα και αέρα. Ο εθελοντής που βρισκόταν στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη στους Καλούς Λιμένες ειδοποίησε το λιμενικό. Όπως ανέφερε, είδε μια μικρή βάρκα με κιάλια στη θαλασσοταραχή. Επίσης, ανέφερε ότι οι επιβαίνοντες ίσως διέτρεχαν άμεσο κίνδυνο καθώς τα κύματα «κατάπιναν» τη μικρή λέμβο.

Το τελευταίο στίγμα από το gps που διέθετε η βάρκα

Το Λιμενικό ξεκίνησε έρευνες επιβεβαιώνοντας ότι η βάρκα μήκους 5 μέτρων που είχε ενοικιαστεί το πρωί του Σαββάτου σε έναν 46χρονο και μία 39χρονη, από επιχείρηση στην περιοχή του Λέντα, δεν είχε ακόμη επιστρέψει.

Η βάρκα ενοικιάστηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί του Σαββάτου και επρόκειτο να την επιστρέψουν στις 16:30 το απόγευμα, κάτι που δεν έγινε. Μετά και τα στοιχεία, ξεκίνησε άμεα έρευνα.

Το τελευταίο στίγμα της βάρκας εντοπίστηκε λίγα μίλια από την ακτή στη Μονή Κουδουμά, ανοιχτά του σημείου που τελικά εντοπίστηκαν σώοι οι δύο επιβαίνοντες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ