Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΘεσσαλονίκη: Επικήρυξη 21 αστυνομικών από κουκουλοφόρους - «Ξέρουμε πού μένετε!»

Θεσσαλονίκη: Επικήρυξη 21 αστυνομικών από κουκουλοφόρους – «Ξέρουμε πού μένετε!»

«Γιατί τέτοια σιωπή;», διερωτώνται οι αστυνομικοί

Ευθείες απειλές κατά αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη εξαπέλυσαν πριν από λίγες ημέρες με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου κουκουλοφόροι. Οι «γνωστοί- άγνωστοι» στη συμπρωτεύουσα ανήρτησαν ονόματα και διευθύνσεις 21 ενστόλων απειλώντας τους, ενώ παρακινούν σε βία και άλλους… συντρόφους τους, τονίζοντας πως πρέπει να «πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας».

«Από σήμερα προχωρούμε στην δημόσια επικήρυξη 21 ένστολων μιασμάτων που είναι ύποπτοι για βασανισμούς και κακοποιήσεις, βιασμούς και συγκαλύψεις περιστατικών έμφυλης βίας, διασπορά φόβου και τρομοκρατίας, συλλήψεις, φυλακίσεις και κάθε άλλη νόμιμη δραστηριότητα μέσα από τα γραφεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, που εχθρεύεται τη ζωή, την ελευθερία και τον σεβασμό στην αξιοπρέπεια της κοινωνικής βάσης», ήταν το μήνυμα των αντιεξουσιαστών». «Αρνούμαστε να γίνουμε θεατές στο χαμό μας. Αρνούμαστε να αποδεχτούμε σαν όρο ζωής τη χυδαιότητα και την κάθετη πτώση των αξιών. Το τέλος της ιστορίας ανήκει σε αυτούς που παραδίδουν τα όπλα. Αντίθετα για μας, η ιστορία γράφεται μόνο μέσα από την επίπονη προσπάθεια για την κοινωνική ανατροπή. Την πίστη και την προσήλωση στον δρόμο της αδιαλλαξίας και της ρήξης με το υπάρχον. Μέσα σε αυτή την προσπάθεια, οφείλουμε να επιστρατεύσουμε κάθε μέσο για να συγκροτήσουμε τις κοινωνικές και ταξικές μας άμυνες. Εκεί όπου όλοι σιωπούν και απέχουν, είναι επαναστατικό καθήκον όχι απλά να μιλάμε, αλλά να πράττουμε. Η σιωπή είναι θέση συνενοχής σε κάθε κρατικό έγκλημα. Και έχουμε χάσει ήδη πάρα πολλές για να σιωπούμε προκλητικά.», συνέχισαν οι αντιεξουσιαστές.

Μάλιστα πριν τη δημοσιοποίηση των ονομάτων και των διευθύνσεων των αστυνομικών οι κουκουλοφόροι έγραψαν πως τα στοιχεία τους «παραδίδονται στο τιμωρό χέρι της ιστορίας». «Βάζοντας πλάτη για τη προστασία της κοινωνίας εν έτει 2021 καταλήξαμε να απειλούνται τα σπίτια και οι οικογένειές μας. Βουβή πόλη η πολιτική σκηνή της Θεσσαλονίκης. Σαν να φοβούνται κάτι; Η ευθεία στοχοποίηση αστυνομικών αυξάνει το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών», δήλωσε στο protothema.gr ο συνδικαλιστής της Θεσσαλονίκης και αστυνομικός, Αλέξανδρος Καλευράς.

«H δημόσια επικήρυξη 21 αστυνομικών της Θεσσαλονίκης με τη δημοσιοποίηση των ονομάτων τους και των διευθύνσεων του στο ίντερνετ από “γνωστή” ομάδα αναρχικών αποτελεί ένα ευθύ χτύπημα στην ελληνική αστυνομία και μια πράξη ωμής βίας. Πράξη ωμής βίας, γιατί απειλεί ευθέως και παροτρύνει πλείονες σε άσκηση βίας εναντίων των αναφερόμενων αστυνομικών και των οικογενειών τους, ενώ σίγουρα προσπαθεί να τους “αφοπλίσει” μέσω του φόβου που κάθε άνθρωπος δικαιολογημένα νιώθει όταν είναι επικηρυγμένος», δήλωσε ο δικηγόρος Θοδωρής Καραγιάννης επί του θέματος, καθώς εκπροσωπεί ορισμένους από τους αστυνομικούς και συνέχισε: «Η αδράνεια, όμως, που έχει επιδειχθεί από τους αρμόδιους με την απουσία πάσας αντίδρασης από τους αρμόδιους φορείς (Πολιτική ηγεσία, Διοίκηση ΕΛΑΣ, αρμόδια Εισαγγελία) είναι ένα ακόμη εξίσου ανησυχητικό γεγονός που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. Ανεξάρτητα αν η “αστυνομική βία” είναι ένα φαινόμενο που η παγκόσμια κοινότητα ασχολείται και προσπαθεί να αντιμετωπίσει η στοχοποίηση αυτών των συγκεκριμένων ατόμων είναι εντελώς προσχηματική, με άλλες σκοπιμότητές και αποτελεί ωμή πράξη μίσους».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ