Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΜύκονος: «Έσπασε» η αποχέτευση από την υπερβολική δόμηση – Απομακρύνθηκαν τουρίστες από...

Μύκονος: «Έσπασε» η αποχέτευση από την υπερβολική δόμηση – Απομακρύνθηκαν τουρίστες από καταλύματα

Η υπερβολική δόμηση στο νησί των Ανέμων είχε ως αποτέλεσμα να «σπάσει» η αποχέτευση στην παραλία Πλατύς Γιαλός. Το Λιμεναρχείο Μυκόνου ενημέρωσε ότι μπήκε κόκκινη σημαία στην παραλία, ενώ πολλοί τουρίστες αναγκάστηκαν να φύγουν από τα καταλύματά τους

Κύμα οργής έχει ξεσηκώσει το πρόβλημα της κατάρρευσης του συστήματος ύδρευσης-αποχέτευσης στη Μύκονο, λόγω της υπερβολική δόμησης.

Επιχειρηματίες της εστίασης, ξενοδόχοι, τουρίστες και κάτοικοι υφίστανται μία πρωτόγνωρη ταλαιπωρία, ενώ αγωνιούν για το συνολικό μέγεθος της ζημιάς που θα προκληθεί.

Μεσούσης της τουριστικής περιόδου, που είναι ούτως ή άλλως δύσκολη λόγω κοροναϊού, η καταστροφή που καταγράφηκε στην παραλία Πλατύς Γιαλός δημιούργησε κλίμα έντασης και μεγάλη ανησυχία για τις επιπτώσεις στην τοπική οικονομία.

Χαρακτηριστικό είναι ότι αρκετοί τουρίστες αναγκάστηκαν να φύγουν από τα καταλύματά τους, κοντά στα οποία παρουσιάστηκε το πρόβλημα, και να μεταφερθούν σε διπλανά ξενοδοχεία. 

Με εντατικούς ρυθμούς εργάζεται η δημοτική επιχείρηση ύδρευσης-αποχέτευσης, ώστε να λυθεί το πρόβλημα που δεν άργησε να πάρει διαστάσεις.

Στα βίντεο, που κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου, διακρίνεται επίσης σωλήνας, που έχει σκεπαστεί με άμμο και πετάει τα λύματα βαθιά στην θάλασσα.

Την ίδια στιγμή, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ και ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΜ εμφανίστηκαν στο Λιμεναρχείο Μυκόνου.

Η κατάσταση, πρωτόγνωρη για το κοσμικό νησί των Ανέμων, εξαιτίας της γενικότερης δυσοσμίας από την αποχέτευση, έθεσε σε συναγερμό τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ επιβλήθηκε απαγόρευση για κολύμπι στην παραλία Πλατύς Γιαλός. 

Με εντολή, μάλιστα, του Λιμεναρχείου Μυκόνου, υψώθηκε κόκκινη σημαία, καθώς τα λύματα δημιούργησαν μία τεράστια κηλίδα στην παραλία.

«Σε συνέχεια ενημέρωσης για τη θαλάσσια ρύπανση από εκροή αστικών μη επεξεργασμένων λυμάτων, που παρουσιάστηκε την 8/7/21 στις περιοχές Μεγάλη Άμμος και Πλατύς Γιαλός νήσου Μυκόνου, λόγω βλάβης αντλιοστασίων που ανήκουν στη ΔΕΥΑ Μυκόνου, παρουσιάστηκαν αυθόρμητα στο ΛΧ Μυκόνου και συνελλήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ο πρόεδρος του Δ.Σ. και ο προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας της ΔΕΥΑ Μυκόνου. Η εκροή λυμάτων έπαυσε σε αμφότερες περιοχές, ενώ η πολυσύχναστη παραλία Πλατύς Γιαλός, κατόπιν διαταγής της Λιμενικής Αρχής, σημάνθηκε με κόκκινη σημαία από τον ναυαγοσώστη, προκειμένου να αποτραπεί η λήψη θαλάσσιου λουτρού απο λουόμενους», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυκόνου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ