Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδα«Μαϊμού» εμβολιασμοί: ΕΔΕ για τον 57χρονο γιατρό – Άφαντος στο 48ωρο του...

«Μαϊμού» εμβολιασμοί: ΕΔΕ για τον 57χρονο γιατρό – Άφαντος στο 48ωρο του αυτοφώρου

«Έχει ξεκινήσει η ΕΔΕ έχουν κληθεί να καταθέσουν οι μάρτυρες και ο γιατρός που εμπλέκεται στο περιστατικό», δήλωσε ο Ανδρέας Πλεμμένος, Διοικητής Ασκληπιείου Βούλας.

Τη Δευτέρα στην ένορκη διοικητική εξέταση ο 57χρονος ειδικευόμενος γιατρός του Ασκληπιείου Βούλας αναμένεται να… επιχειρήσει να αποδείξει πως δεν έκανε «εικονικά» εμβολιασμό σε 5 γνωστούς του προκειμένου να πάρουν το πιστοποιητικό.

«Έχει ξεκινήσει η ΕΔΕ έχουν κληθεί να καταθέσουν οι μάρτυρες και ο γιατρός που εμπλέκεται στο περιστατικό», δήλωσε ο Ανδρέας Πλεμμένος, Διοικητής Ασκληπιείου Βούλας.

Ήταν λίγο μετά τις 16.00 το μεσημέρι της Κυριακής όταν ο 57χρονος υγειονομικός ζήτησε από τη νοσηλεύτρια του εμβολιαστικού κέντρου να χορηγήσει εκείνος τις δόσεις στους φίλους του. Όπως εξήγησε ο ίδιος στο LIVE NEWS, οι γνωστοί του προσήλθαν με προγραμματισμένο ραντεβού.

«Είχαν κλείσει ραντεβού. Ήταν μέσα στο σύστημα καταγεγραμμένοι. Ήταν ασθενείς μου, τους γνώριζα και μου ζήτησαν να τους εμβολιάσω εγώ στις 4/7. Μου είπαν ‘δε θέλω άλλο χέρι να μας τρυπήσει. Και τις σύριγγες φοβόμαστε και όλα. Είσαι ο γιατρός μας’», δήλωσε στο LIVE NEWS ο 57χρονος γιατρός.

Η νοσηλεύτρια, καλή τη πίστει, επέτρεψε στον συνάδελφό της να εμβολιάσει τους 5 που παρουσιάστηκαν ως αγχωμένοι. Αντ’ αυτού όμως, όπως ισχυρίστηκε, είδε τον γιατρό να πετάει τη δόση εμβολίου στον κάδο των αχρήστων.

Ήθελαν πιστοποιητικά χωρίς να κάνουν εμβόλια

«Στον πρώτο που πήγε να εμβολιάσει έχυνε το υγρό του εμβολίου έξω. Προφανώς ήθελε να πάρουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού χωρίς να εμβολιαστούν», είπε ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ.

«Φανταστείτε ότι θα έπρεπε να γίνει και δεύτερη δόση. Καλά αν πίστευε ότι αυτό το πράγμα θα μπορούσε να γίνει την πρώτη φορά πώς σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να γίνει και δεύτερη φορά;», συμπλήρωσε ο κ. Πλεμμένος.

Η νοσηλεύτρια άμεσα ενημέρωσε την προϊσταμένη και τον διοικητή του νοσοκομείου ο οποίος με τη σειρά του υπέβαλε μήνυση στο Α.Τ. Βούλας το μεσημέρι της Δευτέρας.

Την επόμενη ημέρα κατατέθηκε από τον Διοικητή του νοσοκομείου μήνυση, εντός αυτοφώρου, στο αστυνομικό τμήμα Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, για παράβαση των άρθρων 42,220 Π. Κ. “Απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης” και του άρθρου 285 Γ. Κ. “Παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών”.

Άφαντος στο 48ωρο του αυτοφώρου

Ο γιατρός, που εργάζεται στο νοσοκομείο από το 2015 και παρότι 57 ετών δεν έχει καταφέρει ακόμη να πάρει ειδικότητα, αρνείται όλες τις κατηγορίες. Δηλώνει πως δεν είναι αρνητής, αν και δεν έχει κάνει το εμβόλιο.

«Ακούστηκε μέχρι και ότι είμαι πραξικοπηματίας του αντιεμβολιαστικού κινήματος και θέλω να πω μόνο αυτό. Οι γονείς μου, τα παιδιά μου και η γυναίκα μου έχουν εμβολιαστεί στο Ασκληπιείο Βούλας. Και μόνο εγώ δεν έχω εμβολιαστεί γιατί νόσησα πριν λίγους μήνες. Έχω ιστορικό με καρδιακή ανακοπή».

Ο ίδιος υποστήριξε στο LIVE NEWS πως δεν είχε ενημερωθεί επισήμως από τη διοίκηση.

«Δεν με έχει πάρει κανένας επίσημα από τη διοίκηση να με ενημερώσει. Ούτε για ΕΔΕ ξέρω ούτε για φάκελο στην Εισαγγελία. Το μόνο τηλέφωνο που είχα ήταν τη Δεύτερα από τη γραμματεία ότι γίνεται ανάκληση της παράτασης της θητείας μου. Μέσα σε 5 ώρες κινήθηκαν οι διαδικασίες και έγινε η απόλυσή μου».

Ισχυρισμό που αντικρούει από την πλευρά της η διοίκηση.

«Καθόλου δεν υφίσταται, έχει ενημερωθεί από τη διοίκηση. Καταρχάς ενημερώθηκε τη Δευτέρα το πρωί ότι δεν ανανεώθηκε η σύμβασή του γιατί η σύμβαση του έληγε στις 8 του μηνός. Κι όσων αφορά το θέμα της ΕΔΕ έχει ενημερωθεί αρμοδίως», τόνισε ο κ. Πλεμμένος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ