Ίος: Το κορωνοπάρτι των 1.000 ατόμων που άφησε πάνω από 20 κρούσματα – Δείτε βίντεο

Οι ξέφρενες στιγμές στο μεγάλο πάρτι της Ίου με τη συμμετοχή 1.000 και πλέον ατόμων μετατράπηκε σε στιγμές αγωνίας και φόβου εξαιτίας των κρουσμάτων κορωνοϊού που παρουσιάστηκαν.

Οι εικόνες από το πάρτι εκείνης της βραδιάς σε beach bar της Ίου μαρτυρούν το πώς μολύνθηκαν τα νεαρά άτομα από τον κορωνοϊό. Στο βίντεο του protothema.gr οι νέοι φαίνονται να γλεντούν με την ψυχή τους στριμωγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον.

Ο Δήμαρχος της Ίου κ. Γκίκας εξηγεί στο protothema.gr ότι τα παιδιά αυτά μετά το τέλος των Πανελλαδικών Εξετάσεων έκλεισαν διακοπές στο νησί και πως στη συνέχεια κατέληξαν να βρίσκονται σε καραντίνα στα ξενοδοχεία τους και θετικοί στον ιό.

«Στις 2 και 3 Ιουλίου ήρθαν στο νησί μας στην Ίο, περίπου 1.000 παιδιά τα οποία είχαν τελειώσει τις Πανελλήνιες Εξετάσεις και ήρθαν εδώ να κάνουν τις πρώτες τους διακοπές. Δυστυχώς, από την πρώτη κιόλας ημέρα κάποια από αυτά, περίπου 10 στον αριθμό, άρχισαν να έχουν κάποια συμπτώματα. Πήγαν αμέσως στο Κέντρο Υγείας, έκαναν το τεστ και βγήκαν θετικά στον κορωνοϊό. Έγινε η ιχνηλάτιση και τα παιδιά μαζί με τις στενές επαφές τους μπήκαν σε καραντίνα» ανέφερε αρχικά ο κ. Γκίκας.

Και συνέχισε: «Τα υπόλοιπα παιδιά έχουν αποχωρήσει από το νησί μας. Ο ΕΟΔΥ ανέλαβε αμέσως και στο πλαίσιο αυτό ήταν και οι έλεγχοι που έγιναν χτες σε ένα κομμάτι του γκρουπ που επέστρεφε στο λιμάνι της Ραφήνας. Στην ιχνηλάτιση που έγινε στο καράβι, βγήκαν ακόμα 14 παιδιά θετικά και ευτυχώς είναι καλά στην υγεία τους. Τα παιδιά τα οποία είναι θετικά και έχουν έχουν μείνει στο νησί μας βρίσκονται σε καραντίνα στα ξενοδοχεία τους».

ΠΗΓΗ: protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ