Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΓιατί το green pass αφορά μόνο τα νησιά – Οι αλλαγές της...

Γιατί το green pass αφορά μόνο τα νησιά – Οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής και οι γκρίνιες

Όλο το έντονο παρασκήνιο

Οι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους αφορούν πλέον και στις μετακινήσεις μετά την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλλει αυστηρότερους όρους για όσους θέλουν να ταξιδέψουν στα νησιά, καθώς από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου είναι υποχρεωτικό να διαθέτει ο ταξιδιώτης πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, μοριακό ή rapid test. Ωστόσο σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newsbeast η εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων επέκτεινε το μέτρο αυτό και στις χερσαίες μετακινήσεις με τρένα και λεωφορεία με εφαρμογή διοδιών covid.

Το παρασκήνιο ήταν έντονο, καθώς βουλευτές της επαρχίας με το που διέρρευσαν οι πληροφορίες έσπασαν τα τηλέφωνα στο Μαξίμου εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους για το ενδεχόμενο επιβολής αυτού του μέτρου που θα μπλόκαρε τις μετακινήσεις εν μέσω τουριστικής περιόδου και αναπόφευκτα θα γίνονταν αποδέκτες μίας ακόμη γκρίνιας των ψηφοφόρων τους. Παράλληλα, δεδομένου ότι η πρόταση των ειδικών δεν αφορούσε στα αυτοκίνητα, η υιοθέτηση του μέτρου θα δημιουργούσε δύο ταχύτητες ταξιδιωτών για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό και κατά συνέπεια θα ήταν ανεφάρμοστο. Το ζήτημα αυτό χειρίστηκε αποκλειστικά ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και τελικά ελήφθη απόφαση μόνο για τα νησιά.

Επισήμως πάντως ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς αναφερόμενος στις χερσαίες μετακινήσεις επισήμανε ότι αξιολογούνται από την κυβέρνηση τα επιδημιολογικά δεδομένα της κάθε περιοχής και η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί τις επόμενες εβδομάδες. Πρόσθεσε δε πως: «Ασφαλώς, ό,τι ισχύει για τους Έλληνες πολίτες θα ισχύει και για τους τουρίστες. Οι ξένοι επισκέπτες επίσης θα πρέπει να επιδεικνύουν πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης και βεβαιώσεις αρνητικών τεστ, αναλόγως σε ποιο χώρο βρίσκονται».

της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ