Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΣτον Πρόεδρο της Βουλής το πόρισμα της προανακριτικής για την υπόθεση του...

Στον Πρόεδρο της Βουλής το πόρισμα της προανακριτικής για την υπόθεση του Ν. Παππά

Εντός 15ημέρου η συζήτηση στην ολομέλεια

Παραδόθηκε το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Ν. Παππά στον Πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα. Ενημερώνοντας σχετικώς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο πρόεδρος της επιτροπής Χρ. Κελέτσης είπε ότι το πόρισμα θα εισαχθεί προς συζήτηση στην ολομέλεια εντός 15ημέρου.

Με βάση τον κανονισμό της Βουλής, μετά τη λήξη της συζήτησης στην ολομέλεια διεξάγεται μυστική ψηφοφορία για την πρόταση της επιτροπής ενώ η απόφαση λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών (151/300).

Αν η Βουλή αποφασίσει την άσκηση δίωξης, προχωρεί στην κλήρωση των τακτικών και αναπληρωματικών μελών του Ειδικού Δικαστηρίου, του Δικαστικού Συμβουλίου και της εισαγγελικής αρχής, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος και το νόμο περί ευθύνης Υπουργών. Aμέσως μετά τη διενέργεια της κλήρωσης ο Πρόεδρος της Boυλής αποστέλλει στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή στον Πρόεδρο του Aρείoυ Πάγoυ την απόφαση της Boυλής για την άσκηση δίωξης, τα ονόματα των τακτικών και αναπληρωματικών μελών που κληρώθηκαν και όλη τη σχετική δικογραφία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ