Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΧανιά: Σκότωσε και συγκρατούμενό του ο δολοφόνος του Νίκου Σεργιανόπουλου

Χανιά: Σκότωσε και συγκρατούμενό του ο δολοφόνος του Νίκου Σεργιανόπουλου

Ο 43χρονος Γεωργιανός, Νταβίντ Μουρτινέλι, είναι ο δράστης που επιτέθηκε με αυτοσχέδιο μαχαίρι στον άτυχο άνδρα – Αίτηση αποφυλάκισης θα μπορούσε να υποβάλει σε δύο χρόνια, καθώς θα συμπλήρωνε 15 έτη κάθειρξης

Τραγική κατάληξη είχε η συμπλοκή που ξέσπασε μεταξύ δυο Γεωργιανών κρατουμένων στο κατάστημα κράτησης «Κρήτη 1» στην Αγιά Χανίων, καθώς ο ένας Γεωργιανός έπεσε νεκρός με τραύμα από μαχαίρι στην καρδιά. Ως δράστης του εγκλήματος φέρεται ο ομοεθνής του δολοφόνος του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου με 21 μαχαιριές, Νταβίντ Μουρτινέλι!

Οι λόγοι που προκάλεσαν το αιματηρό επεισόδιο, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη και ερευνώνται από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας. Ωστόσο, ταυτοποιήθηκε ο 43χρονος Μουρτινέλι που τραυμάτισε θανάσιμα με ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι τον αλλοδαπό συγκρατούμενό του με τον οποίο είχε έρθει στα χέρια. Στις φυλακές έσπευσε ασθενοφόρο και οι διασώστες προσπάθησαν να κρατήσουν στην ζωή τον τραυματισμένο Γεωργιανό, όμως υπέστη ανακοπή και διακομίστηκε νεκρός στο νοσοκομείο Χανίων.

Για τα αίτια της φονικής συμπλοκής διενεργεί προανάκριση η Ασφάλεια που σχηματίζει δικογραφία για ανθρωποκτονία και παράβαση του νόμου περί όπλων σε βάρος του δράστη, ο οποίος σε δύο χρόνια θα συμπλήρωνε τα 15 έτη κράτησης και θα αποφυλακιζόταν. Παράλληλα, έχει διαταχθεί πειθαρχική έρευνα στις φυλακές που, σύμφωνα με τη «Νέα Κρήτη», φιλοξενούν 700 κρατούμενους αν και η χωρητικότητά τους προβλέπει ως ανώτατο αριθμό τους 590.

Η δολοφονία του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου με 21 μαχαιριές είχε γίνει στις 3 Ιουνίου 2008 μέσα στο σπίτι του στο Παγκράτι. Ο Γεωργιανός δολοφόνος, που είχε γνωριστεί με το θύμα στην πλατεία Βικτωρίας, συνελήφθη λίγο αργότερα και του Μικτό Ορκωτό Εφετείο του επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης, η οποία κρίθηκε τελεσίδική από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου τον Δεκέμβριο του 2015.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ