Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Πάρο: Οι φλόγες πλησιάζουν σπίτια -Επιχειρούν 4 εναέρια μέσα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στην Πάρο με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να ενισχύονται, ενώ οι φλόγες έφτασαν κοντά σε σπίτια.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά, που έχει διάσπαρτες εστίες, πλησίασε κοντά σε κατοικίες, αλλά δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, έως τώρα τουλάχιστον. Στην περιοχή επιχειρούν αυτή την ώρα 33 πυροσβέστες με 10 οχήματα, εθελοντές και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ από αέρος συνδράμουν 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς, από τον Πειραιά, στην Πάρο και άλλοι 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα, προκειμένου να ενισχύσουν τις δυνάμεις που επιχειρούν.

«Η φωτιά έχει φτάσει σε απόσταση 200 μέτρων από τα σπίτια», δήλωσε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού «Ευελπιστούμε πως η φωτιά θα ελεγχθεί πριν πέσει η νύχτα», πρόσθεσε ο κ. Κωβαίος επισημαίνοντας την ανάγκη συντονισμού ανάμεσα στις επίγειες και εναέριες δυνάμεις κατάσβεσης.

Βίντεο από τη φωτιά στην Πάρο
Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, ενισχύονται οι δυνάμεις στην φωτιά της Πάρου. Επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 4 οχήματα, 2 Α/Φ και 1 Ε/Π, με τη συνδρομή εθελοντών και υδροφόρων ΟΤΑ.

Από τη Νάξο με πλωτό μέσο του ΛΣ 1 έφτασε ομάδα πεζ. τμήματος, από τη Σάμο με Ε/Π 1 ομάδα αερομεταφερόμενου πεζ. τμήματος, από Αθήνα με Ε/Π 1 ομάδα αερομεταφερόμενου πεζ. τμήματος της 1ης ΕΜΑΚ, από Πειραιά 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα και 2 Α/Φ.

Οπως μεταδίδει ο Παριανός Τύπος, η φωτιά έχει περάσει την περιοχή του Χοιρόλακκα και το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, και αυτή τη στιγμή κατευθύνεται προς τις Λεύκες.

Πηγή: iefimerida.gr

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ