Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδα«Θα δοθούν αποζημιώσεις στους παραγωγούς»

«Θα δοθούν αποζημιώσεις στους παραγωγούς»

Απάντηση του ΕΛΓΑ στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης για αποζημιώσεις καλλιεργητών καρπουζιού και σταφίδας

Στους Δήμους Ήλιδας και Πηνειού

Απάντηση στην ερώτηση του επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης Κυρ. Βελόπουλου στη Βουλή, για την άμεση αποζημίωση των καλλιεργητών καρπουζιού και σταφίδας των Δήμων Ήλιδας και Πηνειού, απέστειλε ο Ελληνικός Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ).

Στην ερώτηση του κ. Βελόπουλου αναφερόταν πως οι παραγωγοί καρπουζιών βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς, έχουν προβεί σε διάφορες καλλιεργητικές εργασίες, ενώ συγχρόνως εκφραζόταν η ανάγκη για την άμεση στήριξη 

των ανωτέρω πληγέντων  καλλιεργητών με την θεσμοθέτηση υπέρ του αιτήματός τους για ασφάλιση και αποζημίωση στο 100% της παραγωγής τους.

Μεταξύ άλλων εκ μέρους του ΕΛΓΑ επισημαίνονται τα εξής:

-Όπως προκύπτει από τα στοιχεία ου Υποκαταστήματος ΕΛ.Γ.Α. Πάτρας στην δικαιοδοσία του οποίου είναι και η ευρύτερη περιοχή της Π.Ε Ηλείας από τις επισημάνσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκαν ζημιές από την χαλαζόπτωση που σημειώθηκε τον Απρίλιο 2021 σε καλοκαιρινά κηπευτικά , καρπούζι, βιομηχανική τομάτα , πατάτες κ.λ.π. Το έργο των επισημάνσεων από τις γεωτεχνικές υπηρεσίες του Υποκαταστήματος ολοκληρώθηκε. Έγιναν 10 αναγγελίες και υποβλήθηκαν 62 δηλώσεις ζημιάς. Επιπλέον για τις ζημιές που προξενήθηκαν από τους παγετούς της Άνοιξης στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας σε κηπευτικά αμπελοειδή κ.λ.π. έγιναν 110 αναγγελίες και υποβλήθηκαν 1250 δηλώσεις ζημιάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ