Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΕπανέρχεται ο Νίκας για το φυσικό αέριο

Επανέρχεται ο Νίκας για το φυσικό αέριο

πιμένει στο σχέδιό του για το φυσικό αέριο ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου  Παναγιώτης Νίκας, κόντρα στη… μισή κυβέρνηση και στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ.  Νίκας έστειλε νέα επιστολή στον πρόεδρο της ΔΕΣΦΑ ζητώντας να επεκταθεί ο αγωγός φυσικού αερίου σε Καλαμάτα και Σπάρτη, ενώ κυβερνητικά στελέχη με την παρουσία τους στην εκδήλωση της Hengas στην Τρίπολη ουσιαστικά άναψαν το “πράσινο φως” για τη χρήση υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Νίκας δηλώνει πως η Περιφέρεια θα διαθέσει 20 εκ. ευρώ μόνο για δίκτυα της ΔΕΔΑ που θα συνδέσουν τον κεντρικό αγωγό της Μεγαλόπολης με τους τοπικούς αγωγούς. Την περασμένη εβδομάδα όμως ξεκίνησαν οι εργασίες για το δίκτυο φυσικού αερίου της Hengas στη Μεγαλόπολη, ενώ η ίδια εταιρεία έχει πάρει άδεια για τα δίκτυα της Τρίπολης και της Κορίνθου.

Στην εκδήλωση της Hengas στην Τρίπολη παρέστησαν ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς  ενώ διαδικτυακό χαιρετισμό απηύθυναν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας. Οι κυβερνητικές παρουσίες και οι χαιρετισμοί ερμηνεύτηκαν ως ψήφος εμπιστοσύνης στα σχέδια της Hengas για δημιουργία δικτύου φυσικού αερίου σε Καλαμάτα και Μεσσήνη. Ο κ. Νίκας όμως έστειλε νέα επιστολή στον πρόεδρο της ΔΕΣΦΑ Γιάννο Μιχόπουλο ζητώντας να “προχωρήσει η ΔΕΣΦΑ στον προγραμματισμό για την επέκταση των αγωγών φυσικού αερίου προς Καλαμάτα και Σπάρτη, όπως και στη διασύνδεση του κεντρικού αγωγού με τους τοπικούς αγωγούς”.

Ειδικότερα, στην επιστολή του με θέμα “Διασύνδεση των πόλεων Καλαμάτας και Σπάρτης με τον κεντρικό αγωγό φυσικού αερίου” ο κ. Νίκας αναφέρει: “Στο πλαίσιο του αρχικού σχεδιασμού της περιφερειακής αρχής, που είναι η διασύνδεση και των έξι μεγάλων πόλεων της Περιφέρειάς μας με τον κεντρικό αγωγό φυσικού αερίου, στρατηγική που εξυπηρετεί καλύτερα το δημόσιο συμφέρον και την προοπτική της Περιφέρειας Πελοποννήσου με ενιαία και ίση αντιμετώπιση όλων των πόλεών της,

παρακαλούμε να προχωρήσει η ΔΕΣΦΑ στον προγραμματισμό για την επέκταση των αγωγών φυσικού αερίου προς Καλαμάτα και Σπάρτη, όπως και στη διασύνδεση του κεντρικού αγωγού με τους τοπικούς αγωγούς. Για τα παραπάνω, θα επιθυμούσαμε να έχουμε την άποψη του Δ.Σ. της ΔΕΣΦΑ”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ