Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΑγίου Πνεύματος: Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο

Αγίου Πνεύματος: Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος απέχει λίγες μόλις ημέρες και αρκετοί είναι εκείνοι που θα ετοιμάσουν βαλίτσες για μια σύντομη απόδραση.

Στο πλαίσιο αυτό η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα την πρόγνωσή της για τον καιρό μέχρι και τη Δευτέρα 21 Ιουνίου (Αγίου Πνεύματος):

Πέμπτη 17-06-2021

Γενικά αίθριος καιρός αλλά από τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στα κεντρικά και βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους στους 31 με 32 βαθμούς και στα νησιά και τα παραθαλλάσια στους 28 βαθμούς Κελσίου.

Παρασκευή 18-06-2021

Στα ηπειρωτικά αρχικά γενικά αίθριος καιρός αλλά από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα βόρεια και στα ορεινά της κεντρικής χώρας μεμονωμένες καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βόρεια. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια από το μεσημέρι 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σάββατο 19-06-2021

Στα βόρεια ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα ηπειρωτικά προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στη βόρεια χώρα. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοανατολικά.

Κυριακή 20-06-2021 (Πεντηκοστή)

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βορειοανατολικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα 21-06-2021 (Αγίου Πνεύματος)

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ