Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΣυνέδριο Γονιμότητας: Προς αναβολή μετά τον σάλο – Άμεσα οι ανακοινώσεις

Συνέδριο Γονιμότητας: Προς αναβολή μετά τον σάλο – Άμεσα οι ανακοινώσεις

Για αναβολή του «1ου Πανελλήνιου Συνδερίου Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας» μιλούν οι τελευταίες πληροφορίες, μετά το σάλο που προκλήθηκε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πιθανότατα αύριο θα υπάρξουν και σχετικές ανακοινώσεις. Οι αντιδράσεις ήταν και είναι σφοδρές για το αναχρονιστικό και προσβλητικό για τις γυναίκες περιεχόμενο του συνεδρίου, κάτι που έκανε «μπαμ» με τη δημοσίευση του βίντεο που το προωθούσε. Το βίντεο έχει πλέον κατέβει.

Άμεσα είχε αποσύρει την αιγίδα της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ το ίδιο έπραξαν και πολλοί χορηγοί βγάζοντας ανακοινώσεις κατά του συνεδρίου.

Επίσης αποχώρησαν προσωπικότητες που ήταν να μιλήσουν αλλά και που απλά ήθελαν να εκφράσουν την αντίθεσή του.

Ανάμεσα σε αυτές και της γνωστής τραγουδίστριας Καίτης Γαρμπή η οποία σε ανάρτησή της στα social media έγραψε: 

«Πριν από μερικές εβδομάδες που ζητήθηκε από τον κύριο Κωνσταντίνο Πάντο, τον γυναικολόγο που με βοήθησε μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης να φέρω στον κόσμο το παιδί μου, να κάνω ένα βίντεο όπου θα απευθύνω πρόσκληση για το συνέδριο γονιμότητας. Επειδή του χρωστώ αιώνια ευγνωμοσύνη, δέχτηκα να το κάνω. Πριν από λίγο όμως είδα το προωθητικό βίντεο και εξεπλάγην! Εδώ παρουσιάζουν τη γυναίκα σαν ένα κομμάτι μιας αναπαραγωγικής διαδικασίας χωρίς το δικαίωμα ελεύθερης βούλησης! ΝΤΡΟΠΗ! Δεν θα στήριζα ποτέ τέτοιες προσεγγίσεις και εννοείται πως εγώ και Διονύσης ΔΕΝ δεν θα είμαστε εκεί».

Τελευταία πράξη αποχώρησης από το συνέδριο ήταν αυτή του Δημάρχου Ιωαννίνων που θα χαιρετούσε στο άνοιγμα, μιας και το συνέδριο ήταν να γίνει στα Ιωάννινα.

Τι περιείχε το βίντεο 

Από το διαφημιστικό βίντεο του Συνεδρίου, μάθαμε πως οι γυναίκες εκτός από το προπατορικό αμάρτημα ευθύνονται και για την υπογεννητικότητα.

Η πρωταγωνίστρια του βίντεο ασχολήθηκε με την εκπαίδευση και την καριέρα της, αναβάλλοντας το σημαντικότερο πράγμα για το οποίο προορίζεται, την μητρότητα. Ξαφνικά ξυπνά μπροστά από μία τούρτα γενεθλίων με τα κεράκια να δείχνουν το τρομακτικό νούμερο 41.

Μπροστά από αυτήν την «εφιαλτική» τούρτα στέκεται η γυναίκα του σποτ, η οποία ακούει την φωνή της… αλήθειας να λέει:

«Και ξαφνικά, έρχεται η μέρα που κλείνεις τα πολλά. Κι έτσι απλά, αρχίζει ο απολογισμός. Όχι γι’ αυτά που έκανες, αλλά γι αυτά που θα έπρεπε να έχεις κάνει. «Άντε τι κάθεσαι; Πότε θα παντρευτείς; Πότε θα γίνεις μάνα;» Πέρασες στο πανεπιστήμιο. Έπιασες μια καλή δουλειά. Γνώρισες τον άνδρα των ονείρων σου. Και ξαφνικά μαθαίνεις, ότι αυτό το 4 στον διψήφιο αριθμό της ηλικίας σου, δεν σου επιτρέπει να γίνεις μητέρα».

«Τι έχω κάνει λάθος;» ρωτάει τρομαγμένη η πρωταγωνίστρια; «Τίποτα δεν έχεις κάνει λάθος. Απλά δεν γνώριζες» απαντά η φωνή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ