Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚορονοϊός: Υποχωρεί σταδιακά η πανδημία στη χώρα – Σε ποιες περιοχές κρούουν...

Κορονοϊός: Υποχωρεί σταδιακά η πανδημία στη χώρα – Σε ποιες περιοχές κρούουν «Καμπανάκι» οι ειδικοί

Τι δείχνουν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για το επιδημιολογικό φορτίο

Την σταδιακή και σταθερή μείωση της πανδημίας κορονοϊού στη χώρα μας επιβεβαίωσε με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λομωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό κατά την σημερινή ενημέρωση για την πανδημία, κρούοντας ωστόσο το «καμπανάκι» για κάποιες περιοχές, όπου το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, αυτή τη στιγμή στη χώρα υπάρχουν 9.500 ενεργά κρούσματα. Την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν περίπου 6.500 νέα κρούσματα, δηλαδή κατά μέσο όρο λιγότερα από 1.000 την ημέρα. Ο διάμεσος όρος ηλικίας των νέων κρουσμάτων είναι τα 36 έτη και ο δείκτης θετικότητας μειώθηκε στο 2,3 και ο δείκτης μεταδοτικότητας Rt στο 0,83.

Όπως είπε η κ. Ππαευαγγέλου, την τελευταία εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν κατά μέσο όρο 40.000 διαγνωστικα τεστ την ημέρα και απότα 6.500 κρούσματα, τα μισά προέκυψαν από τα αυτοδιαγνωστικά τεστ (self test).

Ωστόσο, τόνισε ότι αν και στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας το επιδημιολογικό φορτίο μειώνεται, υπάρχουν περιοχές όπου εξακολουθεί να παραμένει υψηλό. Όπως είπε, πρόκειται για την Αττική, τη Μαγνησία, της Λάρισα και την Φλώρινα στην ηπειρωτική χώρα, αλλά και στη Κω, την Νάξο και την Κέρκυρα στην νησιωτική χώρα και κάλεσε όλους, ιδιαίτερα τους κατοίκους των νησιών, να εμβολιαστούν ενόψει και του ανοίγματος του τουρισμού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ