Ολοκληρώθηκε η Ολυμπιακή Εβδομάδα σε 2730 σχολεία!

Σχεδιάστηκε με επιτυχία από την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία

Περιλάμβανε πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση στο Στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας

Μεγάλη επιτυχία γνώρισε η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία που σχεδιάστηκε από την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝ.Ο.Α.) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας ήταν μαζική και παρά τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν λόγω των περιορισμών που επέβαλε η πανδημία, συμμετείχαν στο πρόγραμμα 73 262 μαθητές από 2730 σχολεία.

Το πρόγραμμα που εφαρμόστηκε για πρώτη χρονιά είχε ως στόχο την κατάρτιση και την ευαισθητοποίηση της νεολαίας σε θέματα που συνδέονται με τον θεσμό των Ολυμπιακών Αγώνων και τα Ολυμπιακά ιδεώδη. Μικροί και μεγάλοι παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον ένα πλούσιο και δομημένο πρόγραμμα γεμάτο δράσεις, ζωντανές συνδέσεις και ενδιαφέρουσες διαλέξεις από ανθρώπους του αθλητισμού. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως για τους μαθητές είχε η επαφή με τους Ολυμπιονίκες και τους Παραολυμπιονίκες, οι οποίοι μέσα από τις διηγήσεις και τις εμπειρίες τους συνέβαλαν σημαντικά στο να κατανοήσουν τα παιδιά την σημασία του Ολυμπισμού για την χώρα μας και τον πολιτισμό μας.

Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝ.Ο.Α.) ευχαρίστησε θερμά όλους τους φορείς που συμμετείχαν σε αυτό το σπουδαίο εγχείρημα εκφράζοντας ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ προς το Υπουργείο Παιδείας, την Υπουργό Νίκη Κεραμέως και την Υφυπουργό Ζέττα Μακρή, για την υποστήριξη και τη συνεργασία.

Επίσης η ΕΘΝ.ΟΑ εξέφρασε τα ευχαριστήρια της σε όλους τους αθλητές, Τασούλα Κελεσίδου, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Χρήστος Βολικάκης, Βίκτωρας Μήτρου, Νέρρυ Νιαγκουάρα, Πηνελόπη Νίκα, Σοφία Μπεκατώρου, Αλέξανδρος Αλβανός, Βαρβάρα Μαγνήσαλη, Βασιλική Μιλλούση, Δημοσθένης Ταμπάκος, Φωτεινή Βαβάτση, Γιάννης Κωστάκης, Κέλλυ Λουφάκη, Μαρία Ντάνου, Μαρία Καραγιαννοπούλου και Μόρφω Δροσίδου για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα και τους αρχαιολόγους, Κώστα Αντωνόπουλο και Ρούλα Λεβεντρούρη από την εφορεία αρχαιοτήτων για την πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση που έκαναν στο Στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ