Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΣτο τραπέζι τα προνόμια για εμβολιασμένους – Ποια σενάρια «παίζουν»

Στο τραπέζι τα προνόμια για εμβολιασμένους – Ποια σενάρια «παίζουν»

H κυβέρνηση ευελπιστεί να δώσει έτσι περαιτέρω ώθηση και στους εμβολιασμούς

Την ώρα που η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας βελτιώνεται ημέρα με την ημέρα, με τον εμβολιασμό των πολιτών να προχωρά τόσο στην ηπειρωτική, όσο και στη νησιωτική χώρα, ανοίγει ξανά η συζήτηση για τα προνόμια που θα μπορούσαν να δοθούν σε όσους έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, και ως δέλεαρ για εκείνους που διστάζουν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, η κυβέρνηση αυτήν την εβδομάδα θα φέρει ενώπιον της Επιτροπής των Ειδικών ένα σχέδιο με διευκολύνσεις, τις οποίες θα απολαμβάνουν στην καθημερινότητα τους όσοι έχουν εμβολιαστεί.

«Κερδίζω πίσω την Ελευθερία μου» αποκαλούν ατύπως κυβερνητικοί αξιωματούχοι το σχέδιο με τους επιπλέον βαθμούς ελευθερίας που θα απολαμβάνουν όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως, αρχής γενομένης από τον Ιούλιο.

Τα σενάρια, που θα συζητήσει η κυβέρνηση με την επιτροπή αυτήν την εβδομάδα, προβλέπουν το εξής γενικό περίγραμμα:

  • Λειτουργία κλειστών χώρων (πχ καταστήματα εστίασης) με πληρότητα μεταξύ 80-100%, όταν φιλοξενούν μόνο εμβολιασμένους. Για παράδειγμα θα μπορούσε να μην υπάρχει όριο καθήμενων στο τραπέζι, αν οι συνδαιτημόνες είναι όλοι εμβολιασμένοι.
  • Απαλλαγή από την υποχρέωση διενέργειας ενός self test την εβδομάδα για να πάνε στην εργασία τους. ενδεχομένως για να πάνε στο γυμναστήριο ή να παρακολουθήσουν συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις.

Σε δεύτερο χρόνο, μετά την καλοκαιρινή σεζόν, θα μπορούσε να εξεταστεί η δυνατότητα των πλήρως εμβολιασμένων να μην φορούν μάσκα, αναφέρει το ρεπορτάζ του σταθμού.

H κυβέρνηση ευελπιστεί να δώσει έτσι περαιτέρω ώθηση και στους εμβολιασμούς, καθώς το ενδιαφέρον κάποιων ηλικιακών ομάδων να κάνουν το εμβόλιο διαπιστώνεται ότι φθίνει.https://www.antenna.gr/embed/1472201

Γεωργιάδης: Στις επόμενες 2-3 εβδομάδες θα είμαστε έτοιμοι για προνόμια σε εμβολιασμένους

Για τη συζήτηση που έχει ανοίξει περί προνομίων μίλησε το πρωί της Δευτέρας (07/06) ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι «θα μπορέσουμε να θεσπίσουμε προνόμια για τους εμβολιασμένους πολίτες, όταν φτάσουμε στο σημείο να έχουμε επαρκή ποσότητα προσφερόμενων εμβολίων που θα μπορούν να καλύψουν όλο τον πληθυσμό και θα είναι βέβαιο ότι αυτός που δεν εμβολιάζεται είναι γιατί δεν ήθελε όχι γιατί δε βρίσκει ραντεβού».

Μιλώντας στον ρ/σ ΣΚΑΪ 100.3, σημείωσε ότι δεν είμαστε ακόμα σε αυτό το σημείο, αλλά θα έχουμε φτάσει τις επόμενες 2 με 3 εβδομάδες.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι η συζήτηση για προνόμια σε εμβολιασμένους πολίτες είναι παγκόσμια και ήδη σε ορισμένες χώρες το σύστημα αυτό εφαρμόζεται.

Ποια προνόμια ανέφερε ο Πέτσας

«Χρειάζονται προνόμια σε όσους εμβολιάζονται προκειμένου να είναι ένας σαφές κίνητρο και να καμφθούν οι αντιστάσεις σε όσους έχουν δεύτερες σκέψεις ή έλκονται από θεωρίες συνωμοσίας», τόνισε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ χθες, Κυριακή (06/06).

Όπως ανέφερε, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια πλέον πρέπει να δοθούν κίνητρα στους εμβολιασμένους, όπως μεγαλύτερης κίνησης ελευθερίας εντός και εκτός επικράτειαςδυνατότητα να επισκέπτονται χώρους που είναι κλειστοί τώρα και θα ανοίξουν και παρόμοιες ελευθερίες.

Ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι αυτό είναι κάτι που συζητείται εδώ και ένα μήνα και εκτίμησε πως στα μέσα Ιουνίου είναι το χρονικό διάστημα που θα πρέπει να παρθούν κάποιες αποφάσεις για να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός.

πηγη: news.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ