Κορονοϊός – Μαγιορκίνης: Τέταρτο κύμα τον χειμώνα εάν δεν ολοκληρώσουμε τον εμβολιασμό

Για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μίλησε ο καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων Γκίκας Μαγιορκίνης, τονίζοντας ότι δείχνει σημάδια ύφεσης.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής συγκεκριμένα μιλώντας στον ΣΚΑΪ, «το φετινό καλοκαίρι θα πρέπει να ολοκληρώσουμε τον εμβολιασμό και να ετοιμαστούμε για έναν πιθανώς καλύτερο χειμώνα». «Δεν θα έχουμε πλήρη κανονικότητα, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», επεσήμανε.

Το «ροκάνισμα», όπως είπε, στη μεταδοτικότητα θα το πετύχουμε με τους εμβολιασμούς που γίνονται τώρα, μέσα στο καλοκαίρι, στις νεαρές ομάδες, καθώς είναι οι άνθρωποι με τις περισσότερες επαφές και δραστηριότητες.

Σχετικά με το πολυπόθητο τείχος ανοσίας, ο κ. Μαγιορκίνης εξήγησε ότι εάν καταφέρουμε και φτάσουμε ένα 60-70% στους εμβολιασμούς των ηλικιών 20 με 39, θα έχουμε πετύχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του τείχους ανοσίας.

«Θα έχουμε κερδίσει ένα 80% του τείχους ανοσίας», τόνισε.

«Έχουμε αυτή τη στιγμή καλύψει σε ένα αρκετά καλό ποσοστό τις μεγάλες ηλικίες, ωστόσο θα πρέπει να επιτύχουμε και εκεί την αύξηση, γιατί έχουν τις μεγαλύτερες επιπτώσεις», κατέληξε.

Αναφορικά με τους διασωληνωμένους ο ίδιος εξήγησε ότι τέλος Ιουλίου θα έχουν αδειάσει τα νοσοκομεία και τα κρούσματα θα έχουν πέσει, επομένως, μαζί με την αύξηση των εμβολιασμών, θα είναι μια καλή στιγμή για να βγάλουμε τις μάσκες.

Στη συνέχεια, ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει πτώση στους εμβολιασμούς, γιατί το χειμώνα δεν θα μπορούμε να λειτουργήσουμε με κλειστούς χώρους.

Αν δεν πιάσουμε ένα ισχυρό ποσοστό ανοσίας, είναι, πιθανό στους κλειστούς χώρους να επιτρέπονται μόνο οι εμβολιασμένοι.

Τέλος, χτύπησε «καμπανάκι» λέγοντας πως «είναι σχεδόν βέβαιο το 4ο κύμα αν δεν επιτύχουμε ένα καλό τείχος ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι».

Πηγή:newsbomb.gr

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ