Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΠειραματική Σκηνή Καλαμάτας: Όλα έτοιμα για το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου

Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας: Όλα έτοιμα για το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου

Έτοιμο ως την τελευταία λεπτομέρεια είναι πλέον το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας, που διοργανώνει η Πειραματική Σκηνή.

Το 5ο Φεστιβάλ θα ξεκινήσει στις 29 Σεπτεμβρίου και θα ρίξει αυλαία στις 10 Οκτωβρίου αυτού του έτους. Σε αυτό, όπως έγινε γνωστό από το Σύλλογο, παίρνουν μέρος 29 θίασοι, 67 κουκλοπαίκτες οι οποίοι θα επιμεληθούν 51 παραστάσεις, 4 εργαστήρια σε ενήλικες και παιδιά και 6 σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς. Επίσης θα γίνουν 3 δρώμενα σε ανοιχτούς χώρους και 2 εκθέσεις θεατρικής κούκλας.

Ο κύριος κορμός των δράσεων θα είναι στην πόλη της Καλαμάτας, αλλά θα δοθούν και επιπλέον παραστάσεις σε άλλες πόλεις της Πελοποννήσου, σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Μεσσηνίας και τις διευθύνσεις των θεματικών Μουσείων Υδροκίνησης Δημητσάνας, Ελιάς και Λαδιού Σπάρτης και Περιβάλλοντος Στυμφαλίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς.

Ο προϋπολογισμός  του Φεστιβάλ έχει ολοκληρωθεί με τη συμφωνία και των 29 θιάσων που παίρνουν μέρος και ανέρχεται στο ποσό των 40.960 ευρώ, που αντιστοιχεί στην καλλιτεχνική υποστήριξη των συμμετεχόντων, στα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής τους, όπως και στην τεχνική υποστήριξη, τα θεατρικά έντυπα και τη διαφημιστική καμπάνια.

Οι ζυμώσεις των τελευταίων ετών έχουν δημιουργήσει 5 τοπικές ερασιτεχνικές ομάδες και μια ακαδημία κουκλοθέατρου που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και όχι μόνο, της οποίας όραμα είναι να συμβάλει τόσο στη διάδοση του κουκλοθέατρου όσο και στη χρήση του ως εκπαιδευτικό εργαλείο βιωματικής μάθησης. Το ενδιαφέρον για τη συμμετοχή ήταν φέτος μεγάλο (50 αιτήσεις).

πηγη: eleftheriaonline.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ