Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΜιχάλης Κατρίνης: ‘’Ως πότε τα φροντιστήρια θα παραμένουν και κλειστά και χωρίς...

Μιχάλης Κατρίνης: ‘’Ως πότε τα φροντιστήρια θα παραμένουν και κλειστά και χωρίς στήριξη;’’

Ερώτηση κατέθεσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής κ. Μιχάλης Κατρίνης αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των φροντιστηρίων καθ΄ όλη τη διάρκεια της πανδημικής κρίσης και ιδίως μετά το πρόσφατο άνοιγμα των σχολικών μονάδων. 

Τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών αποφασίστηκε από την Κυβέρνηση να επαναλειτουργήσουν με διά ζώσης διδασκαλία μόνο για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, ενώ για τους μαθητές των μικρότερων τάξεων συνεχίζεται η διαδικτυακή παρακολούθηση των μαθημάτων, η οποία ωστόσο δημιουργεί μαθησιακές δυσκολίες με την ταυτόχρονη μη ομαλή λειτουργία των εν λόγω επιχειρήσεων να συνεχίζεται. Τα δε κέντρα μελέτης που απευθύνονται και σε μαθητές του δημοτικού δεν έχουν λειτουργήσει καθόλου.

Πρόκειται για τον μοναδικό επιχειρηματικό κλάδο που δεν έχει επαναλειτουργήσει πλήρως ενώ σταδιακά ανοίγουν όλες οι οικονομικές δραστηριότητες.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο τα οικονομικά προβλήματα παραμένουν καθώς έτσι κι αλλιώς κατά τους θερινούς μήνες τα φροντιστήρια σημειώνουν μειωμένους τζίρους. Η κατάσταση αυτή δημιουργεί πλήρη αβεβαιότητα στις επιχειρήσεις αυτές, πολλές από τις οποίες απειλούνται με οριστικό λουκέτο.

Οι ιδιοκτήτες επισημαίνουν την αναγκαιότητα της πλήρους λειτουργίας τους έστω και τώρα, αφού από τις 6/11/2020 παραμένουν κλειστοί, ενώ τα μέτρα οικονομικής ενίσχυσής τους είναι απαραίτητο να συνεχιστούν προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δε θα κλείσουν εντελώς.

Ο κ. Κατρίνης με την εν λόγω ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς, ζητά να διευκρινιστεί εάν η Κυβέρνηση σκοπεύει να επαναφέρει σε πλήρη λειτουργία τον κλάδο των φροντιστηρίων για το σύνολο των μαθητών και με ποιο χρονοδιάγραμμα και εάν σκοπεύει να παρατείνει τα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων αυτών, όπως η απαλλαγή από την καταβολή του ενοικίου και η αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους καθηγητές, για όσο καιρό εξακολουθούν να υπολειτουργούν και μέχρι τουλάχιστον το τέλος της θερινής περιόδου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ