Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΘεμιστοκλέους: «Μέσα στον Ιούνιο αρχίζει ο εμβολιασμός κατ’ οίκον»

Θεμιστοκλέους: «Μέσα στον Ιούνιο αρχίζει ο εμβολιασμός κατ’ οίκον»

Ο εμβολιασμός συνεχίζεται σε όλη τη χώρα με ταχείς ρυθμούς με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους να προαναγγέλλει και εμβολιασμούς κατ’ οίκον. «Είμαστε κοντά στο να προχωρήσουμε σε ανακοινώσεις για τους εμβολιασμούς κατ’ οίκον και ευελπιστούμε να αρχίσουν εντός Ιουνίου».

Ο κ. Θεμιστοκλέους εξέφρασε την άποψη ότι «μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε καταφέρει να πετύχουμε το τείχος ανοσίας, ενώ πρωταθλητές στον εμβολιασμό αναδεικνύονται οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 75-79 ετών». Συμπλήρωσε εξάλλου μιλώντας στο ραδιόφωνον του ΣΚΑΪ ότι ακόμη και στις ομάδες που άνοιξαν πρόσφατα η συμμετοχή πάει πολύ καλά.

Μιλώντας για τον εμβολιασμό των νέων 18 έως 29 ετών, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι θα γίνει σε δυο φάσεις κι εκτίμησε ότι σύντομα μπορεί να ανοίξει η ομάδα 25-29 ετών με τις σχετικές ανακοινώσεις να γίνονται την επόμενη βδομάδα.

Διευκρίνισε μάλιστα για τον εμβολιασμό των παιδιών ότι δεν μιλάμε για παιδιά δημοτικού, αλλά για άτομα ηλικίας 12- 15 ετών. Πρόσθεσε ότι όταν η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών δώσει το πράσινο φως τότε η σύσταση θα είναι να εμβολιαστούν τα παιδιά αυτής της ηλικίας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Πηγή:newsit.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ