Κορωνοϊός: Συναγερμός για νέα μετάλλαξη που εντοπίστηκε στην Κρήτη – Τι λένε οι ειδικοί

116

Σε επιφυλακή είναι οι υγειονομικές αρχές καθώς εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας μια νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού.

Μέχρι στιγμής η μετάλλαξη είχε εμφανιστεί σε χώρες όπως η Ρωσία και η Νορβηγία και υπάρχουν τουλάχιστον τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κρήτη.

Προτεραιότητα για τις αρχές του νησιού είναι η ιχνηλάτηση προκειμένου να εντοπιστεί πώς οι τρεις άνθρωποι κόλλησαν την μετάλλαξη.https://151b094c787950d1a9459306946bd2f2.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Ο ΕΟΔΥ ενημερώθηκε αμέσως και έχει ξεκινήσει ήδη την διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών τους ενώ τέθηκαν αμέσως σε καραντίνα.

Mιλώντας στο Cretalive.gr ο καθηγητής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και επικεφαλής του Ιολογικού εργαστηρίου της ιατρικής σχολής Γιώργος Σουρβίνος σημείωσε πως τα κρούσματα αφορούν σε Κρητικούς και όχι σε τουρίστες και τα δείγματα προέρχονται από τρία κέντρα αναφοράς σε Βενιζέλειο Νοσοκομείο, Εσταυρωμένο, και Βιάννο.ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είμαστε στη διαδικασία της ιχνηλάτησης. Δεν είμαστε ανήσυχοι αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για δούμε πόσο αποτελεσματικά θα αντιμετωπιστούν οι νέες μεταλλάξεις από τα εμβόλια» πρόσθεσε.

«Να συνεχίσουμε να εμβολιάζομαστε. Ο εμβολιασμός συνιστά φραγμό και εμπόδιο στον κορωνοϊό και τις μεταλλάξεις του» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σουρβίνος.