Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΔήλωση Υγείας: Πώς θα την εκδώσετε για να ταξιδέψετε με πλοίο

Δήλωση Υγείας: Πώς θα την εκδώσετε για να ταξιδέψετε με πλοίο

Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ναυτιλίας θα μπορούν όλοι οι επιβάτες που το επιθυμούν και πρόκειται να ταξιδέψουν με πλοίο να συμπληρώνουν τη Δήλωση Υγείας, η οποία είναι απαραίτητη για την επιβίβασή τους, ανεξάρτητα εάν κάποιος διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού, rapid ή μοριακό test.

Τη δήλωση θα μπορεί κάποιος να τη συμπληρώσει ηλεκτρονικά, και να την εκτυπώσει προκειμένου να την έχει μαζί του πριν την επιβίβαση, στη διεύθυνση (https://www.ynanp.gr/el/gr-epikoinwnias-enhmerwshs/dhlwsh-ygeias-prin-thn-epibibash/).

Όπως ανέφερε το πρωί της Τετάρτης μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, όποιος επιβάτης το επιθυμεί θα μπορεί πλέον με ψηφιακό τρόπο να συμπληρώνει τη σχετική Δήλωση Υγείας πέραν της έγγραφης μορφής. Κάτι τέτοιο θα βοηθήσει σε πολύ σημαντικό βαθμό την ομαλή και ταχύτερη επιβίβαση στα πλοία, πρόσθεσε σημειώνοντας πως όλοι επιβάτες, πριν την επιβίβαση, πέραν της σχετικής Δήλωσης Υγείας, θα πρέπει να διαθέτουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε rapid ή μοριακό test.

Ο κ. Πλιακιωτάκης τόνισε ότι στη Δήλωση Υγείας οι επιβάτες θα συμπληρώνουν όλα τα στοιχεία που θα αναφέρουν εάν κάποιος έχει κάνει τις τελευταίες 72ώρες μοριακό εργαστηριακό έλεγχο (PCR) για COVID-19, εάν έχει κάνει την ίδια ή την προηγούμενη ημέρα έλεγχο για COVID-19 με ταχύ αντιγονικό τεστ (rapid test) ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (selftest), εάν έχει εμβολιαστεί με όλες τις απαραίτητες δόσεις για τον COVID-19, ενώ θα αναγράφονται τα στοιχεία του ατόμου που ταξιδεύει.

Ο υπουργός Ναυτιλίας επεσήμανε ότι τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος επιτηρούν συνεχώς την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, στα λιμάνια αλλά και μέσα στα πλοία, τα οποία διαμορφώθηκαν με τους φορείς της αγοράς αλλά -κυρίως- με τις κατευθύνσεις των ειδικών επιστημόνων.

Τέλος, υπογράμμισε ότι η πληρότητα στα πλοία παραμένει στο 85% για αυτά που διαθέτουν καμπίνες και στο 80% για αυτά που δεν διαθέτουν καμπίνες.

Πηγή:in.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ