Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΔημοσκόπηση Opinion Poll: Στο 17,4% η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον...

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στο 17,4% η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στις 32,5 μονάδες η «ψαλίδα» μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός

Δημοσκοπικά κέρδη παρουσιάζουν για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας οι γρήγοροι ρυθμοί εμβολιασμού, ο περιορισμός -έστω με αργά βήματα- της πανδημίας, το άνοιγμα των δραστηριοτήτων και η σταδιακή επιστροφή προς την κανονικότητα σύμφωνα με έρευνα της Opinion Poll.

Είναι φανερό ότι στο κυβερνών κόμμα πιστώνονται τα όποια θετικά βήματα, ανεξάρτητα αν το προηγούμενο διάστημα υπήρχαν ενστάσεις για λάθη και ολιγωρίες. Μάλιστα, στην έρευνα παρουσιάζονται και απώλειες της αντιπολίτευσης, μετά από μια περίοδο που στο πολιτικό προσκήνιο κυριάρχησαν θέματα όπως η των άρση περιορισμών για την ψήφο των αποδήμων και το νομοσχέδιο για συνεπιμέλεια.

Δημοσκόπηση: Στο 37,3% το ποσοστό της ΝΔ, στο 19,9% ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε ερώτηση προς τους 1.600 συμμετέχοντες στην έρευνα ποιο κόμμα θα ψήφιζαν, το 37,3% απάντησε τη Νέα Δημοκρατία, ενώ τον ΣΥΡΙΖΑ θα ψήφιζε το 19,9% των ερωτηθέντων. Τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα υπόλοιπα κόμματα είναι: Κίνημα Αλλαγής 6,7%, ΚΚΕ 5,3%, Ελληνική Λύση 4,2%, ΜέΡΑ25 3,1%.

Τα υψηλά ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος επιβεβαιώνονται και από το γεγονός πως το 53% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η χώρα προχωράει σε σωστή κατεύθυνση, ενώ την αντίθετη άποψη έχει το 47%. Συγκεκριμένα, το 26% απάντησε «ναι», το 17% «μάλλον ναι», το 16% «μάλλον όχι» και το 30% «όχι».

Ποσοστό 49% έχει συνολικά θετική άποψη για το κυβερνητικό έργο, ενώ 51% έχει συνολικά αρνητική.

Αντίθετα, το 57% των συμμετεχόντων στην έρευνα απάντησε «καθόλου» στο πόσο ικανοποιημένοι είναι από την αντιπολιτευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Το 49% δηλώνει πολύ ή αρκετά ικανοποιημένο από τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων στην περίοδο της πανδημίας, με το 47% να έχει αντίθετη άποψη. Μάλιστα, το 53% δείχνει ευχαριστημένο από τη συνολική διαχείριση της πανδημίας σε σχέση με το 47%.

Το 60% έχει θετική άποψη για τη συνολική δραστηριότητα και παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη ως πρωθυπουργός, έναντι 39%.

Αντίθετα, για τον Αλέξη Τσίπρα υπάρχει μια συνολική δυσαρέσκεια στο 80%, έναντι μόλις 19% που έχει θετική άποψη για τη συνολική του δραστηριότητα και παρουσία ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Θετική άποψη για τον πρωθυπουργό έχει το 58,8%, με το 40,3% να έχει αρνητική, όντας ο μόνος από τους πολιτικούς αρχηγούς που έχει θετικό ισοζύγιο θετικών – αρνητικών απόψεων.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός από το 52,4% των ερωτηθέντων, σε σχέση με το 19,9% του Αλέξη Τσίπρα και το 26% του «Κανένα».

Τέλος, υπάρχει μια ξεχωριστή έρευνα όσον αφορά το Κίνημα Αλλαγής και την πιθανή επόμενη ημέρα του.

Δείτε όλη τη δημοσκόπηση εδώ.

Πηγή: newsbeast.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ