Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΠανελλήνιες 2021: Τι γίνεται αν νοσήσει απο κορονοϊό κάποιος υποψήφιος

Πανελλήνιες 2021: Τι γίνεται αν νοσήσει απο κορονοϊό κάποιος υποψήφιος

Διευκρινίσεις για την περίπτωση που κάποιος υποψήφιων των πανελληνίων 2021 νοσήσει από κορονοϊό δίνει η Νίκη Κεραμέως.

«Αν κάποιος νοσήσει τότε υπάρχει πρόβλεψη να μπορεί να δώσει εξετάσεις τον Σεπτέμβριο». Αυτό σημειώνει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφορικά με το ενδεχόμενο να νοσήσει κάποιος υποψήφιος των πανελληνίων 2021.

«Θα εφαρμοστούν πρωτόκολλα για την προστασία και την πρόληψη σύμφωνα και με τις οδηγίες των ειδικών. Αν κάποιος νοσήσει τότε υπάρχει πρόβλεψη να μπορεί να δώσει εξετάσεις τον Σεπτέμβριο. Αυτό ισχύει μόνο για το ίδιο το πρόσωπο που μπορεί να νοσήσει. Δεν ισχύει για άλλους που μπορεί να δίνουν μαζί του εξετάσεις στην ίδια αίθουσα», είπε συγκεκριμένα, η κα Κεραμέως, μιλώντας στο Open.

«Θα υπάρχει η διαδικασία των self test αλλά σε ικανό διάστημα πριν τις εξετάσεις για να γίνει επιβεβαιωτικό αν χρειαστεί μοριακό τεστ ή rapid test», ανέφερε επίσης.

Όσον αφορά στα μέτρα που θα τηρούνται, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα ήδη γνωστά έως τώρα: Θα υπάρχει χρήση της μάσκας, λίγα παιδιά σε κάθε τμήμα, δεν υπάρχουν διαλείμματα και γενικά θα υιοθετούνται όλα τα μέτρα προστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι τις επόμενες μέρες θα δοθεί στη δημοσιότητα το πλήρες πρωτόκολλο.

Πανελλαδικές εξετάσεις 2021: Το πρόγραμμα

Υπενθυμίζεται ότι οι πανελλήνιες εξετάσεις ξεκινούν και φέτος με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, τη Δευτέρα 14 Ιουνίου για τα ΓΕΛ και την Τρίτη 15 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ.

Για τους υποψηφίους των ημερήσιων και εσπερινών ΓΕΛ οι πανελλαδικές τελειώνουν την Τρίτη 22 Ιουνίου, με τα μαθήματα: Ιστορία, Φυσική, Οικονομία.

Για τους υποψηφίους των ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ οι πανελλαδικές τελειώνουν τη Δευτέρα 28 Ιουνίου, με τα μαθήματα: Στοιχεία Ψύξης-Κλιματισμού, Κινητήρες Αεροσκαφών και Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ