Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΡευστή παραμένει η ημερομηνία επαναλειτουργίας των νυχτερίνων καταστημάτων – Ελπίζουν για μέσα...

Ρευστή παραμένει η ημερομηνία επαναλειτουργίας των νυχτερίνων καταστημάτων – Ελπίζουν για μέσα Ιουνίου οι επιχειρηματίες

Πολύ κοντά στο να δοθεί το πράσινο «φως» για το ξεκίνημα των ανοιχτών νυχτερινών καταστημάτων. Χωρίς να έχει ακόμα ξεκαθαριστεί ποιο είναι το ποσοστό του πληθυσμού της χώρας που θεωρείται «αρκετό» να έχει εμβολιαστεί. Προκειμένου να μπορεί να επιτραπεί στους πολίτες να επιστρέψουν στα κέντρα διασκέδασης.


Με την ακριβή ημερομηνία να παραμένει ακόμα ρευστή, οι επιχειρηματίες των νυχτερινών κέντρων, βρίσκονται εν αναμονή της οριστικής απόφασης. Καθώς και της δημοσιοποίησης της οριστικής ημερομηνίας ανοίγματος από την κυβέρνηση. Φημολογείται πως ο Ιούνιος είναι ένας ενδεικτικός μήνας, παρόλα αυτά η τελική απόφαση αναζητείται.
Ενόψει λοιπόν της διαφαινόμενης ύφεσης της πανδημίας και σε συνδυασμό με το άνοιγμα όλων σχεδόν των υπολοίπων επιχειρήσεων καθίσταται επιτακτική η ανάγκη της επαναλειτουργίας των νυχτερινών καταστημάτων. Ταυτόχρονα με την χρήση μουσικής σε όλες τις επιχειρήσεις εστίασης και γενικά σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.


Η Πανελλήνια ένωση κέντρων διασκέδασης σε πρόσφατο διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε και κατέθεσε τα αιτήματά της, προς την κυβέρνηση. Θέτοντας τους προβληματισμούς της και τις απόψεις της, με την γενική παραδοχή να είναι πως αποτελεί τον κλάδο που δέχτηκε το μεγαλύτερο πλήγμα. Κι είναι αυτός που έκλεισε πρώτος και πρόκειται να ανοίξει και τελευταίος.
Σύμφωνα με τους επιχειρηματίες της νυχτερινής ζωής της Πάτρας ήρθε η ώρα να ανοίξουν τα κέντρα διασκέδασης. Υπό την αυτονόητη τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας και προστασίας που θα υποδειχθούν (αποστάσεις, χρήση μπαρ μόνο σε καθήμενους σε σκαμπό, απαγόρευση όρθιων, απαγόρευση χορού). Γενικά να ισχύσουν όλοι οι κανόνες όπως συμβαίνει και με τους υπόλοιπους χώρους της εστίασης.


Ένα από τα κυριότερα αιτήματα των πληγέντων επιχειρήσεων είναι η αναγκαία στήριξη από την πολιτεία. Η οποία και θα πρέπει να προστατεύσει τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις. Για να εκλείψουν τα φαινόμενα έκνομης λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος «δίκην κέντρων διασκέδασης». Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν αν δεν δοθεί λύση, το πρόβλημα θα διογκωθεί. Με αποτέλεσμα σε λίγο τα εμπορικά καταστήματα να προσφέρουν καφέ και φαγητό. Ενώ τα μπαρ ρεστοράν να μετατρέπονται σε κέντρα διασκέδασης. Τα προαύλια των εκκλησιών σε κτήματα με χρήση μουσικής και προσφορά φαγητών – ποτών και οι πλατείες σε μπαράκια.

Μήπως τελικά ήρθε η στιγμή να γυρίσουμε για λίγο πίσω και να θυμηθούμε το περσινό καλοκαίρι στην πόλη μας; Τότε που η διασκέδαση (Ιούνιο έως Σεπτέμβριο) παρέμεινε ανοιχτή με υποδειγματικό πάντα τρόπο. Μιας και τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού τηρήθηκαν με θρησκευτική ευλάβεια και από τους επιχειρηματίες αλλά και από τους συμπολίτες μας. Οι επιχειρηματικός κόσμος της νυχτερινής διασκέδασης ελπίζει πως και το φετινό καλοκαίρι θα στεφθεί με την ίδια επιτυχία. Ενώ πρόκειται να ξαναζήσουμε αυτά τα μαγικά βράδια που μας έχουν λείψει, με την ευχή να είναι το τελευταίο πριν την κανονικότητα, που όλοι τόσο αποζητάμε.

πηγη: dete.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ