Ομολόγησε ληστεία τράπεζας 25 χρόνια μετά και επέστρεψε τα χρήματα

Τι κατέθεσε σε Αστυνομικό Τμήμα της ανατολικής Κρήτης

Μια απίστευτη ιστορία βλέπει το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με ληστεία που έγινε στην Κρήτη πριν από 25 χρόνια.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, ένας 48χρονος Κρητικός εμφανίστηκε πριν από λίγες μέρες σε Αστυνομικό Τμήμα της ανατολικής Κρήτης και ομολόγησε ότι εκείνος είχε διαπράξει ληστεία σε τραπεζικό κατάστημα στην Αλικαρνασσό, το 1996. Ο 48χρονος, που τότε ήταν φοιτητής, είχε καταφέρει να αποσπάσει από την ταμία της τράπεζας το ποσό των 450.000 δραχμών.

Σήμερα, τόσα χρόνια μετά, ο 48χρονος ένιωσε ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να ζητήσει συγγνώμη με τον τρόπο του και να επιστρέψει μέσω της Αστυνομίας στην τράπεζα το ποσό των 1.330 ευρώ, όσα δηλαδή και τα χρήματα που είχε αποσπάσει τότε.

Ο ίδιος φέρεται να εξήγησε στους εμβρόντητους αστυνομικούς τους λόγους που τον οδήγησαν να προβεί σε αυτήν την ομολογία τόσα χρόνια μετά. Για τη συγκεκριμένη ληστεία του 1996 οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρχές είχαν ταυτοποιήσει ως εμπλεκόμενο ένα άλλο άτομο, το οποίο τελικά αποδείχθηκε ότι δεν είχε καμία συμμετοχή.

Δημοσιογραφικές πηγές που επικαλείται το τοπικό μέσο αναφέρουν ότι ο 48χρονος περιέγραψε με λεπτομέρειες πώς διέπραξε τη ληστεία, ισχυριζόμενος ότι ήταν μόνος του. Έδωσε στην ταμία ένα σημείωμα στο οποίο ανέφερε ότι έφερε πάνω του πιστόλι και υπό την απειλή αυτή, κατάφερε να αποσπάσει τα χρήματα. Το κίνητρο για τη ληστεία ήταν ότι χρωστούσε λόγω τζόγου.

Σύμφωνα με πηγές του Cretalive, πλέον η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης αφού η κατάθεση με τα όσα ομολογεί και περιγράφει ο 48χρονος θα διαβιβαστούν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή για τα περαιτέρω.

Σε ό,τι αφορά τα χρήματα που παρέδωσε, θα κατατεθούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

πηγη: news.gr

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ