Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΜεγάλες φωτιές σε Μακρακώμη και Ωραία Ελένη, έκλεισε η Εθνική Οδός (εικόνες,...

Μεγάλες φωτιές σε Μακρακώμη και Ωραία Ελένη, έκλεισε η Εθνική Οδός (εικόνες, βίντεο)

Η πυρκαγιά στην Κορινθία ξέσπασε στον οικισμό Κάβο, κοντά στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Ισθμού – Επιδαύρου και στις δύο κατευθύνσεις στο σημείο αυτό. Στη Φθιώτιδα έκλεισε η Εθνική Οδός.

Νέες εστίες φωτιάς ξέσπασαν το απόγευμα της Παρασκευής (28/05) σε Φθιώτιδα και Κορινθία με αποτέλεσμα να χτυπήσει συναγερμός στην Πυροσβεστική.

«Συγκεκριμένα, πυρκαγιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στον δήμο Μακρακώμης (Φθιώτιδα). Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής και φέρεται να απειλούνται κατοικίες, καθώς καίει κοντά χωριό. Η φωτιά φέρεται να ξέσπασε από ένα τρακτέρ που κουβαλούσε άχυρα.  Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 25 άνδρες με 11 οχήματα. Η εικόνα του πύρινου μετώπου παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, σε σχέση με αυτή που υπήρχε νωρίτερα, και δεν απειλούνται σπίτια.

Έκλεισε η Εθνική Οδός

Με βάση τα όσα αναφέρει το «lamiareport», η φωτιά ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα όταν τρακτέρ φορτωμένο με μπάλες ζωοτροφών και άχυρα τυλίχτηκε στις φλόγες, χωρίς να το συνειδητοποιήσει εγκαίρως ο οδηγός του.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το φορτηγό να σκορπίσει φλόγες σε ελιές και δασική έκταση από τη διασταύρωση της Παλαιοβράχας και μέχρι 100 μέτρα πριν τη Βίτωλη. Η κυκλοφορία στην εθνική οδό Λαμίας – Καρπενησίου στο ύψος του χωριού έχει διακοπεί προσωρινά. Ο δρόμος έχει γεμίσει πίσσες. Ζημιές υπέστησαν και κολώνες της ΔΕΗ.

Image
Image
Image
Image

Μέτωπο και την Κοιρνθία

Την ίδια ώρα, φωτιά ξέσπασε στην Κόρινθο στον οικισμό Κάβο Ισθμίας, κοντά στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης. Στο σημείο όπου εκδηλώθηκε η φωτιά έσπευσαν άμεσα οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Έχει διακοπεί, παράλληλα, η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Ισθμού – Επιδαύρου και στις δύο κατευθύνσεις στο σημείο αυτό, όπως αναφέρει το «korinthosnews.gr». Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, γίνεται έκκληση στους κατοίκους της περιοχής να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για λόγους ασφαλείας.

πηγη: dikaiologitika.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ