Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΧαλάρωση μέτρων: Αυξάνεται το όριο ατόμων σε καταστήματα και εκκλησίες

Χαλάρωση μέτρων: Αυξάνεται το όριο ατόμων σε καταστήματα και εκκλησίες

Αλλαγές στα όρια των ατόμων που επιτρέπονται σε καταστήματα λιανικού εμπορίου, εκκλησίες και λαϊκές αγορές εισηγήθηκε η επιτροπή των Ειδικών. Συγκεκριμένα οι ειδικοί εισηγούνται στα καταστήματα λιανικού εμπορίου να επιτρέπεται ένα άτομο ανά 25 τετραγωνικά μέτρα, χωρίς όμως ανώτατο όριο ανά κατάστημα.
 
Παράλληλα, οι ειδικοί εισηγούνται από 15 Ιουνίου να καταργηθεί το μέτρο του 50% στις λαϊκές αγορές και στις εκκλησίες να επιτρέπεται ένα άτομο ανά 15 τετραγωνικά μέτρα.

Πώς θα ανοίξουν τα γυμναστήρια

Σημειώνεται πως από τη Δευτέρα 31 Μαΐου έχει προγραμματισθεί το άνοιγμα των γυμναστηρίων, των κέντρων αισθητικής και των χώρων δεξιώσεων.Συγκεκριμένα τα γυμναστήρια ανοίγουν με 

  • self test για κάθε εργαζόμενο και αθλούμενο
  • εναν αθλούμενο ανά 10 τ.μ.
  • Ανοιχτά παράθυρα
  • Κλειστό κλιματισμό και κλειστά αποδυτήρια

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή των ειδικών φαίνεται ότι ανάβει το πράσινο φως να γίνονται οι δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων με τους όρους που λειτουργεί η εστίαση χωρίς μουσική.

Η μουσική στην εστίαση

Η κυβέρνηση είχε ζητήσει από τους ειδικούς επιστήμονες να εξετάσουν το ζήτημα της μουσικής στην εστίαση, με δεδομένο ότι υπάρχουν και έντονες διαμαρτυρίες από τους επαγγελματίες του κλάδου. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στη γερμανική Bild ξεκαθάρισε πως η μουσική δεν θα επιστρέψει από αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά θα λειτουργεί κανονικά όταν θα έρθουν οι τουρίστες.

Εξήγησε μάλιστα ότι ο λόγος που δεν επανέρχεται η μουσική αυτή τη στιγμή είναι ότι οι πελάτες των εστιατορίων και των café όταν υπάρχει μουσική είναι υποχρεωμένοι να μιλούν πιο δυνατά, συνεπώς έρχονται και πιο κοντά μεταξύ τους ενώ υπάρχει και κίνδυνος διασποράς σταγονιδίων.
 
Ενδεικτικό της διαμαρτυρίας των επαγγελματιών είναι πως σήμερα Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Μαΐου 2021 από τις 21.00 – 23.45, ο Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης καλεί τους επαγγελματίες του χώρου να παίξουν μουσική σε ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στην απαγόρευσή της, καθώς και στον περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας τους.

πηγη: ethnos.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ