Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΕμβόλιο κατά του κορωνοϊού – Εν αναμονή της απόφασης της ΕΜΑ για...

Εμβόλιο κατά του κορωνοϊού – Εν αναμονή της απόφασης της ΕΜΑ για τον εμβολιασμό των εφήβων

Ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους βρέθηκε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» αναφέροντας ότι προχωρά με γοργούς ρυθμούς το πρόγραμμα εμβολιασμού ενώ επισήμανε ότι μέχρι τώρα «έχουμε ξεπεράσει το 1,9 εκατ. ολοκληρωμένους εμβολιασμούς και μέχρι τον Ιούλιο θα έχει εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού, ώστε να μπορέσουμε να χτίσουμε τείχος ανοσίας. Θα εξαρτηθεί και από τη διαθεσιμότητα των εμβολίων, διευκρίνισε».

Σχετικά με το εμβόλιο της ΑstraZeneca, τόνισε ότι ακόμη και με αυτά τα περιστατικά θρομβώσεων που έχουν αναφερθεί, υπερτερούν τα οφέλη των κινδύνων, ενώ υπογράμμισε ότι οι αποφάσεις της Επιτροπής λαμβάνει υπόψη όλα τα δεδομένα και με βάση αυτά, προγραμματίζουμε τον επιχειρησιακό σχεδιασμό.

Παράλληλα, ανέφερε ότι δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα εάν κάποιος έκανε την πρώτη δόση με ένα σκεύασμα, να χτίζουν ανοσία αν εμβολιαστούν με άλλο σκεύασμα στη δεύτερη και σύστησε στους πολίτες να εμβολιαστούν όλοι με το ίδιο σκεύασμα.

Για τον εμβολιασμό των εφήβων ανέφερε ότι αναμένεται αύριο Παρασκευή να έχουμε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού (ΕΜΑ) για εμβολιασμό των παιδιών από 12 ετών και άνω με το Pfizer.

Παράλληλα σημείωσε ότι το Σάββατο ανοίγουν τα ραντεβού για τις ηλικίες 30-34 και ανάλογα με την ανταπόκριση θα ανοίξει και σε άλλες ομάδες. Όταν ολοκληρωθούν αυτές οι ομάδες θα μπορούμε να προσδιορίσουμε πότε θα εμβολιαστούν οι ηλικίες 12-18, είπε ερωτηθείς σχετικά και απέφυγε να απαντήσει αν θα γίνουν εμβολιασμοί παιδιών πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Αναφορικά με τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε πως μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ