Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΤι θα γίνει με το 4ο κύμα κορονοϊού – Ποια θα είναι...

Τι θα γίνει με το 4ο κύμα κορονοϊού – Ποια θα είναι η ένταση του

«Κλειδί» οι εμβολιασμένοι

Το τέταρτο πανδημικό κύμα, ακόμη και να έρθει δεν θα έχει την ίδια ένταση με τα προηγούμενα, είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρίας και πνευμονολόγος στο νοσοκομείο Αττικόν, Στέλιος Λουκίδης, γιατί όπως εκτίμησε «έως το τέλος Ιουλίου θα έχουμε φτάσει σε ποσοστό 50% όσων έχουν εμβολιαστεί και με τη δεύτερη δόση, οπότε θα έχουμε ένα πολύ πιο ασφαλές περιβάλλον, για την πιθανή έλευση τέταρτου κύματος της πανδημίας το φθινόπωρο».

Επικαλούμενος μελέτη έγκριτου αμερικανικού επιστημονικού περιοδικού επισήμανε ότι «όσοι εμβολιάστηκαν ενδεχομένως να βοηθήσουν σημαντικά και τους ανεμβολίαστους, γιατί μειώνεται σημαντικά και το κομμάτι της διασποράς της νόσου και του πιθανού ιικού φορτίου, άρα μπορεί και να εμφανιστούν χαμηλότερα ποσοστά νόσησης από την Covid-19 και σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί. Όπως φαίνεται υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που θα χτίσουν το τείχος της ανοσίας το επόμενο χρονικό διάστημα».

Ο κ. Λουκίδης αναφέρθηκε και στο φαινόμενο που παρατηρείται, κάποιος να εμβολιάζεται με την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού και να μην προσέρχεται να κάνει τη δεύτερη δόση.

«Πρέπει να πει η επιτροπή εμβολιασμών που κρατάει τα στατιστικά, για το εμβόλιο ποιας εταιρείας δεν πάει να κάνει τη δεύτερη δόση», διότι όπως ανέφερε «εάν πρόκειται για κάποιο εμβόλιο για το οποίο έχουν ακουστεί συγκεκριμένες παρενέργειες, ενδεχομένως να υπεισέρχεται ο φόβος».

πηγη: news.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ