Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚαλογρίτσας στην Προανακριτική: Ο κωδικός Α2 ήταν ο Αρτέμης Αρτεμίου

Καλογρίτσας στην Προανακριτική: Ο κωδικός Α2 ήταν ο Αρτέμης Αρτεμίου

Την αποκάλυψη ότι ο κωδικός «Α2» στην ατζέντα του ανήκει στον Κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου φέρεται να έκανε σήμερα ο μάρτυρας Χρήστος Καλογρίτσας κατά την έκτη συνεχόμενη κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή για το Νίκο Παππά.

Φέρεται να έχει καταθέσει πως τα «χτυπήματα» στον μειοδοτικό διαγωνισμό αδειοδότησης των υποψηφίων προκαθορίστηκαν και τα γνώριζε ο πρώην υπουργός.

Οι βουλευτές της ΝΔ λέγεται ότι αυξάνουν την πίεση του μάρτυρα να καταθέσει όλα τα στοιχεία και όχι να ακολουθεί την διαδικασία του μαρτυρίου της σταγόνας.

Ένταση επικράτησε με τον βουλευτή Παύλο Πολάκη με εκφράσεις «παλικάρι της φακής» και προκλήσεις «έλα  Πολάκη να τα πούμε έξω οι δυο μας…».

Χαρακτηριστικά για τη συμμετοχή και τον ρόλο του Κύπριου δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου φέρεται σήμερα να δήλωσε κατηγορηματικά ότι είναι αυτός που περιγράφεται ως Α2.

Β. Κεγκέρογλου:. Το Α2 τι ήταν;

Χρ. Καλογρίτσας: Να το τελειώνουμε το Α2 ήταν ο Αρτεμίου.

Δ. Μαρκόπουλος: Άρα επιβεβαιώνεται όλα αυτά που χθες μας είπατε. Αρτεμίου – Παππάς ήταν ένα. Να αποσαφηνίσετε λοιπόν. Ο Α2 Αρτεμίου στο σημειωματάριο σας περιγραφόταν ως εκ των μετόχων στο σχήμα;

Χρ. Καλογρίτσας: το έχω εξηγήσει σαφώς. το θέμα της χρηματοδότησης και της επιστροφής προς εμένα των χρημάτων έγινε έτσι. Ο Παππάς εγγυόταν πως θα πάρω τα λεφτά μου πίσω. Αναφερόταν ο Α2 100% και θα τα συγχωνεύσουνε την επόμενη ημέρα.

Ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας ανέφερε ότι «του είπα ότι στον διαγωνισμό θα πρέπει χτυπήσει με 24 έως 25 εκατ ευρώ».

Β. Κεγκέρογλου: Ποσά σας είχε πει να βάλετε;

Χρ. Καλογρίτσας: 24-25 εκατ.  

Β. Κεγκέρογλου: Μας λέτε πως ο Παππάς γνώριζε λεπτομέρειες για το ποιος θα κάνει τι και πως. Ότι ήξερε πόσα θα βάλει ο Τζίγκερ.  Δηλαδή μας λέτε πως πατρόναρε τον διαγωνισμό.

Χρ. Καλογρίτσας: Μου είπε πως έπρεπε να φθάσουμε ένα νούμερα. Προσπάθησε να πει πως αυτό θα έπρεπε να κάνει ο ένας κι αυτό ο άλλος.

Ο μάρτυρας φέρεται να κατέθεσε πως το «στρατηγείο»  είχε στηθεί «σε κάποιο  γραφείο δικηγορικό ήταν ο Αρτεμίου κι εκεί έγινε το τελικό  κι εκεί με ρίξανε…» Σε ερώτηση , εάν σε εκείνο το γραφείο ήταν και ο Νίκος Παππάς, ο Κ. Χρ. Καλογρίτσας φέρεται να απάντησε  πως « δεν πήγα εγώ εκεί. Εκεί με ρίξανε. Με καταστρέψανε. Εκεί κατέστρεψαν τον γιο μου έναν λεβέντη υγιή και μετά κατέστρεψαν. Αυτά ήταν επώδυνα. Εγώ ασχολούμουν με τα πολιτικά. Μέχρι που έχασαν τον διαγωνισμό θεωρούμουν από τις κορυφαίους ομίλους. Έχασα τα πάντα. Η οικογένεια μου κλαίει. Δεν έχω ούτε κρεβάτι να κοιμηθώ…»

Οι αναφορές αυτές φέρεται να προκάλεσαν τα αρνητικά σχόλια του Παύλου Πολάκη και να αναπτύχθηκε μεταξύ τους ένας έντονος διάλογος.

Π. Πολάκης: ε …κοντεύω να κλάψω

Χρ. Καλογρίτσας: χωροφύλακες ανακριτές δεν δέχομαι

Χρ. Καλογρίτσας: άντε ρε Παληκαρια της φακής. Να με προστατεύσετε κύριε πρόεδρε. Παλικάρι της φακής. Έλα Πολάκη να τα πούμε εξω οι δυο μας.

Π. Πολάκης: δεν με ακουμπάει καμία σου απειλή. 

Οι βουλευτές της ΝΔ φέρονται να αύξησαν την πίεση στον Χρ. Καλογρίτσα με του να ζητούν να καταθέσει όλα τα στοιχεία που να σταματήσει ο μάρτυρας να παίζει  και να τα δίνει με το σταγονόμετρο. Μη μας φυλλομετρείτε εδώ sms. Τέρμα τα μισόλογα…

Ο Χρ, Καλογρίτσας φέρεται να έχει καταθέσει μια νέα σειρά sms.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ